Annonce
Vestjylland

Cykelsti i klemme: Ny mulighed for en løsning

Det er her, at cykelstien brat stopper, fordi kommunen ikke har fået den ønskede dispensation til en asfaltsti gennem skoven. Men måske vil det hjælpe, hvis kommunen kommer med bedre argumenter. Foto: Jens Kirk
Miljøstyrelsen vil ikke uden videre godkende en asfalteret cykelsti gennem klitplantage. Men måske er der en løsning, hvis kommunen kommer med et bedre argument.
Annonce

HUSBY: Arbejdet med cykelstien er gået i stå langs Klitvejen mellem Husby og Fjand. Miljøstyrelsen giver normalt ikke tilladelse til en asfalteret cykelsti igennem Klitplantagen, som kommunen har søgt om.

- Vi forvalter et naturhensyn i fredskoven, og det rimer dårligt med asfalt, og her en asfalteret sti. Til gengæld forventer vi umiddelbart, at kunne godkende en grusbelagt sti på strækningen gennem skoven, forklarer Peter Kaarup, der er miljø kontorchef i Miljøstyrelsen og tilføjer, at man først ser efter alternative placeringer udenfor skoven.


Det lyder jo som om, der godt kan findes en løsning, hvis man sætter sig sammen, og så vi kan få projektet i mål

Klaus Flæng (S), formand for teknisk udvalg


Det er faktisk Naturstyrelsen, som har ønsket cykelstien rykket væk fra selve Klitvejen for at bevare trærækken  - den flytning, som nu giver problemer.

Kommunen har argumenteret med vintervedligeholdelse, når den har ønsker asfalt og ikke vil acceptere en sti med grus eller stenmel.

- Det argument er som udgangspunkt ikke godt nok til, at vi kan give en dispensation, siger Peter Kaarup.

Men i en artikel i Dagbladet har kommunen også argumenteret med, at det kan give problemer for cykler med smalle hjul, hvis asfaltstien pludselig skifter til grussti.

- Hvis det handler om sikkerhed, så er det er et mere vægtigt argument. Det ville være hensigtsmæssigt, hvis kommunen kom med en mere uddybet argumentation over for os, hvis vi skal give dispensation, siger Peter Kaarup.

Dagbladet har set korrespondancen mellem kommunen og Miljøstyrelsen. Her er det seneste forslag fra Miljøstyrelsen, at cykelstien er grusbelagt på en kortere skovstrækning.

Annonce

Behov for et møde

Kommunen har på et tidspunkt lagt op til et telefonmøde om sagen. Men det er ikke aftalt.

- Jeg håber, at vi kan få aftalt et møde, hvor vi kan prøve at finde en løsning, sige Peter Kaarup.

Miljøstyrelsen er også opmærksom på, at en dispensation til asfalt i statsskov kan skabe præcedens andre steder, hvis er ikke er et vigtigt argument.

Han tør ikke sige, hvor lang sagsbehandlingen kan tage, før der kan eventuelt kan ligge en dispensation.

Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg i Holstebro Kommune, venter utålmodig på en løsning.

- Det lyder jo som om, der godt kan findes en løsning, hvis man sætter sig sammen, og så vi kan få projektet i mål, siger Klaus Flæng.

- Jeg håber, at vi kan få et hurtigt møde med Miljøstyrelsen, så vi kan få en afklaring, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rema 1000s Ringkøbing-planer får kamp til stregen: Lidl truer med Erhvervsstyrelsen, og Coop frygter Kvickly-lukning

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Direktør i byggefirma skal betale millionerstatning til københavnsk ægtepar efter sommerhuskøb

Annonce