Annonce
Tarm

Cykelsponsorløb leverer 25.000 kroner til privat skolebus

Der blev trådt godt til i pedalerne på de mange ture rundt. PR-foto

Ådum: Undervisningen sluttede kl. 12 i fredags på Ådum Børneunivers. To timer over middag var nemlig sat af til det årlige sponsorløb til fordel for Ådums private skolebus. Eleverne kunne vælge at cykle den store bane på en kilometer eller den lille på 100 meter. For dem, som gerne ville gå eller løbe, gik ruten rundt om multibanen.

De mange cyklister fyldte godt på stier og i et par gader, og der var da også vagter undervejs.

Mange børn havde selv styr på de kørte omgange, men lærere og andre hjælpere førte en nøjagtig optælling i køretiden. På den store bane kørte Jacob fra de stores team flest omgange, og Vilja kørte flest fra lille team, og på den lille bane var det Noah, som kørte flest. Julie løb flest omgange.

De yngste cyklister kørte mange runder på den afmærkede bane i skolegården. PR-foto

Børn indsamlede godt 20.000 kr.

Børnene havde inden løbet været ivrige for at skaffe sponsorer, og det var gået godt. Sebastian fra de stores team og Andreas fra de små havde fundet de fleste sponsorer.

Flest penge lykkedes det for Mads fra de stores team og Søren fra de små at køre ind. Børnene indsamlede i alt godt 20.000 kroner. Desuden var der en anonym donation til Ådum Skolebus på 5000 kroner

Skolebussen har stor betydning med de elever, som hentes og bringes til Ådum Børneunivers uden for skoledistriktet.

Det koster ikke børnene noget at køre med - ud over forældrenes medlemskab af Støtteforeningen.

Skolebestyrelsen stod for kage og drikkevarer. Der var god afsætning på delikatesserne ikke mindst tiltrængt for løbere og cyklister. Efter medaljeuddeling var det så blevet tid til weekend.

/Bodil

Ådums private skolebus køres af frivillige, som henter og bringer børn uden for skoledistriktet. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce