Navne

Cunningham fik Michelin til Vestjylland

Kokken Paul Cunningham fylder den 8. marts 50 år. Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Det er ikke nødvendigt at være kok et dyrt sted i København eller Aarhus for at få michelinstjerner. Det har Paul Cunningham vist. Nu fylder superkokken 50.

København. Der skulle åbenbart en englænder til, før folkene bag Michelinguiden, der uddeler stjerner til fremragende restauranter rundt om i verden, for alvor turde sætte tænderne i mad fra en god restaurant langt væk fra København og Aarhus.

Eller i hvert fald før de lod to af deres berømte stjerner falde til en restaurant langt ude i den danske provins. De faldt til en restaurant, hvis køkkenchef ikke er ukendt med michelinstjerner. Han hedder Paul Cunningham og kaldes på grund af den megen hæder for "stjernekok". Nu kan han også kalde sig for "voksen", for den 8. marts fylder han 50 år. Paul Cunningham er fra Essex i England, men han har i mange år ladet danske smagsløg få gavn af sine evner i et køkken. Og det er også de evner, der har givet restauranten på Henne Kirkeby Kro i Vestjylland michelinstjerner i de seneste par år. Ved uddelingen i februar i år genvandt restauranten sine to michelinstjerner.

Baggrund ligner den jyske

Cunningham kom til Henne Kirkeby Kro efter stor succes i København. Det ser ud til, at det har været et match, der ikke kun er godt i køkkenregionen. - Jeg kommer fra Essex, så jeg har begge ben solidt plantet på jorden. Den vestjyske mentalitet var ikke ny for mig, da jeg startede herovre, for min baggrund i England lignede meget den jyske. Det var ikke en stor omvæltning for mig, sagde han i 2016, da den første michelinstjerne blev givet til den vestjyske kro. Paul Cunningham har også tidligere haft restauranter, som har modtaget michelinhæder. Han fik sin første stjerne, da han arbejdede på Søllerød Kro. Han fik den næste på sin restaurant The Paul, som han drev fra 2003 til 2011 i Tivoli. Derefter fortsatte han karrieren i Vestjylland. Cunningham har i øvrigt også haft tid til at skrive flere kogebøger.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce