Annonce
Navne

Cunningham fik Michelin til Vestjylland

Kokken Paul Cunningham fylder den 8. marts 50 år. Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Det er ikke nødvendigt at være kok et dyrt sted i København eller Aarhus for at få michelinstjerner. Det har Paul Cunningham vist. Nu fylder superkokken 50.

København. Der skulle åbenbart en englænder til, før folkene bag Michelinguiden, der uddeler stjerner til fremragende restauranter rundt om i verden, for alvor turde sætte tænderne i mad fra en god restaurant langt væk fra København og Aarhus.

Eller i hvert fald før de lod to af deres berømte stjerner falde til en restaurant langt ude i den danske provins. De faldt til en restaurant, hvis køkkenchef ikke er ukendt med michelinstjerner. Han hedder Paul Cunningham og kaldes på grund af den megen hæder for "stjernekok". Nu kan han også kalde sig for "voksen", for den 8. marts fylder han 50 år. Paul Cunningham er fra Essex i England, men han har i mange år ladet danske smagsløg få gavn af sine evner i et køkken. Og det er også de evner, der har givet restauranten på Henne Kirkeby Kro i Vestjylland michelinstjerner i de seneste par år. Ved uddelingen i februar i år genvandt restauranten sine to michelinstjerner.

Annonce

Baggrund ligner den jyske

Cunningham kom til Henne Kirkeby Kro efter stor succes i København. Det ser ud til, at det har været et match, der ikke kun er godt i køkkenregionen. - Jeg kommer fra Essex, så jeg har begge ben solidt plantet på jorden. Den vestjyske mentalitet var ikke ny for mig, da jeg startede herovre, for min baggrund i England lignede meget den jyske. Det var ikke en stor omvæltning for mig, sagde han i 2016, da den første michelinstjerne blev givet til den vestjyske kro. Paul Cunningham har også tidligere haft restauranter, som har modtaget michelinhæder. Han fik sin første stjerne, da han arbejdede på Søllerød Kro. Han fik den næste på sin restaurant The Paul, som han drev fra 2003 til 2011 i Tivoli. Derefter fortsatte han karrieren i Vestjylland. Cunningham har i øvrigt også haft tid til at skrive flere kogebøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce