Annonce
Ringkøbing

COVID-19 millioner til grøn omstilling i små og mellemstore virksomheder

Med et budget på 42 mio. kr. bistår ECSMV-projektet fra sekretariatet i Ringkøbing 200 virksomheder på tværs af regionen. Pressebillede
Corona-nedlukningen tvang mange små- og mellemstore virksomheder til at lægge den grønne omstilling på hylden. Nu har Ringkøbing-Skjern Kommune fået to millioner kr. fra Erhvervsstyrelsen til at hjælpe virksomheder videre med klimadagsordenen.
Annonce

RINGKØBING: Klimadagsordenen blev med ét skubbet ud af nyhedsbilledet og forværrede små og mellemstore virksomheders økonomi - og dermed også deres fokus på den grønne omstilling, da coronaen slog til.

Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune som operatør på projektet ECSMV søgt og fået to mio. kr. fra Erhvervsstyrelsen til at hjælpe små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland med at få den grønne omstilling tilbage på sporet.

Projektet, der har kørt i halvandet år skal fremme energieffektivitet og CO2-besparelser i små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland.

Annonce

Tilskud på 200.000 kr.

Med de nye midler hæves procentsatsen fra 15 til 32 procent for medfinansiering af anskaffelsessummen på grønne investeringer, der øger virksomhederne konkurrenceevne og mindsker deres klimaaftryk

- ECSMV er en af de få muligheder i Region Midtjylland for støtte til investeringer i små og mellemstore virksomheder. Med en forhøjet procentsats og et tilskudsbeløb på op til 200.000 kr. kan virksomheder få dækket en tredjedel af omkostningerne til indkøb af maskiner og udstyr, der forbedrer klimaregnskabet, siger projektleder Henrik Westerby i en pressemeddelelse.


Med en forhøjet procentsats og et tilskudsbeløb på op til 200.000 kr. kan virksomheder få dækket en tredjedel af omkostningerne til indkøb af maskiner og udstyr,

Henrik Westerby, projektleder ECSMV


Med et budget på 42 mio. kr. bistår ECSMV-projektet fra sekretariatet i Ringkøbing i forvejen 200 virksomheder på tværs af regionen med at udvikle og implementere grønne forretningsmodeller.

Fælles for de grønne forretningsmodeller er, at de handler om at omstille virksomhederne i en mere bæredygtig retning. Det kan eksempelvis ske ved at effektivisere energiforbruget og/eller reducere ressourceforbruget, og derigennem nedbringe udledningen af CO₂.

Annonce

Stor forhåndsinteresse

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd varetager samarbejdet med virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Forhåndsinteressen for projektets tilskudsmuligheder er stor, og der samarbejdes allerede med en række virksomheder om udvikling af grønne forretningsmodeller. Det gælder f.eks. Skjern Paper, der deltager med et projekt om cirkulær økonomi.

ECSMV er et samarbejde mellem kommunerne i Region Midtjylland. Projektet støttes af Erhvervsstyrelsen og Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce