x
Annonce
Udland

Coronavirusset er muligvis kommet til Sydamerika

Andrea Pattaro/Ritzau Scanpix
En 61-årig mand fra Brasilien, som for nylig er vendt tilbage fra Italien, skal testes for coronavirus.

Brasilien melder om det første mulige smittetilfælde af coronavirus i Sydamerika.

Annonce

Det oplyser sundhedsministeriet i Brasilien tirsdag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Der er tale om en 61-årig mand fra São Paulo, som for nylig er vendt tilbage fra Lombardiet i det nordlige Italien, der er den hårdest ramte region i Europa med flere hundrede smittede personer.

Manden arbejdede fra den 9. til den 21. februar i Lombardiet. Han har ifølge sundhedsministeriet haft feber og ondt i halsen. Symptomer, som er karakteristiske for personer, der er smittet med virusset.

Ministeriet oplyser, at manden har det godt, og at man nu afventer resultatet af en test.

Hvis testen viser sig at være positiv, vil manden være den første i Sydamerika, som er bekræftet smittet med virusset ifølge de opgørelser, som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) laver.

I Nordamerika var der tirsdag ifølge WHO registreret samlet 63 smittetilfælde fordelt på USA og Canada.

Det nye coronavirus, som WHO har navngivet sars-cov-2, blev opdaget i den kinesiske Hubei-provins i december.

Af den seneste officielle opdatering fra Kina natten til onsdag dansk tid fremgår det, at 2715 smittede personer er døde. Heraf 52 tirsdag. Det er ifølge nyhedsbureauet AFP det laveste antal døde i løbet af et døgn i mere end tre uger.

Virusset har smittet personer i over 30 lande. Sydkorea har registreret flest smittetilfælde uden for Kina. I Europa er Italien det mest plagede land. Over 300 er smittede og 11 personer er døde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce