x
Annonce
Sport

Coronaudbrud får United til at lade ny spiller blive hjemme

Toru Hanai/Reuters
Odion Ighalo kommer ikke med Manchester United på træningslejr, fordi han er kommet til klubben fra Kina.

Manchester United er draget på træningslejr i Spanien uden sin nye spiller Odion Ighalo.

Den 30-årige angriber blev i slutningen af januar hentet til den engelske storklub fra kinesiske Shanghai Greenland Shenhua på en lejeaftale, og på grund af udbruddet af coronavirusset i Kina forlader han ikke England.

- Klubben bekræfter, at på grund af den nuværende situation i Kina har vi besluttet, at nyerhvervelsen Odion Ighalo ikke rejser til Spanien.

- Det skyldes, at det ikke kan garanteres, at han ville komme igennem immigrationskontrollen, hvis reglerne bliver strammet for personer, der har været i Kina inden for de seneste 14 dage, skriver United på sin hjemmeside.

Manager Ole Gunnar Solskjær uddyber:

- På grund af situationen i Kina er vi ikke sikre på, om han bliver lukket ind i England, hvis han forlader landet igen, så han bliver her og arbejder med en personlig træner og et personligt program, og hans familie kan finde sig til rette i England. Det er et plus, siger nordmanden.

Det smitsomme coronavirus har kostet mindst 813 mennesker livet i Kina, mens flere end 37.000 er blevet smittet. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har erklæret udbruddet for en global sundhedskrise.

Foruden Ighalo lader Manchester United profilerne Paul Pogba og Marcus Rashford, der har siddet ude med skader, blive hjemme i England.

Til gengæld støder midtbanespilleren Scott McTominay og forsvarsspilleren Axel Tuanzebe til træningslejren som en del af deres genoptræning.

United udnytter, at Premier League har indført en pause i kalenderen for klubberne efter et travlt vinterprogram.

Mellem 1. december og 1. februar har United spillet 19 kampe på tværs af alle turneringer. Holdet spiller sin næste kamp 17. februar ude mod Chelsea og vil dermed have haft en pause på 16 dage mellem de to kampe.

/ritzau/

Manchester Uniteds nyhed om træningslejren til Spanien
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce