Annonce
Ringkøbing

Corona-aflastning har stået klar i et halvt år: Nu er den første patient rykket ind i Stadil

Feriecentret er resultatet af en ombygning af det gamle plejehjem i Stadil. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ringkøbing-Skjern Kommunes coronafaciliteter i Stadil Fjord Resort er nu for første gang taget i brug, efter at de har stået tomme i mere end et halvt år.
Annonce

Stadil/Herning: Efter at have stået tomt i mere end et halvt år er Ringkøbing-Skjern Kommunes kombinerede aflastnings- og isolationscenter nu taget i brug.

Beboeren er en herningenser, der er smittet med coronavirus, men som ikke har haft mulighed for at isolere sig i sit eget hjem.

Det bekræfter Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi har lavet en samarbejdsaftale med Herning Kommune tilbage i foråret, fordi vi som kommune skal stille sådan nogle pladser til rådighed. Det er en Herning Kommune-borger. Det er det, jeg kan sige, siger Anja Thoft Bach, der er fagchef for Sundhed og Omsorg.

Det var oprindeligt meningen, at feriecentret skulle bruges som aflastning for sygehusene, hvis de blev presset af for mange coronapatienter.

Det har dog foreløbig ikke været tilfældet, men Ringkøbing-Skjern Kommune har valgt at holde fast i sit aflastningscenter i Stadil, fordi kommunen er blevet bedt om at stille isolationsfaciliteter til rådighed, så coronasmittede har mulighed for at isolere sig uden for deres eget hjem.

Annonce

Kabel-tv og brødrister

Feriecentret er knap 1000 kvadratmeter stort og rummer 14 værelser, og det er altså et af disse, Herning-borgeren midlertidigt er flyttet ind i.

Ifølge feriecentrets hjemmeside er værelserne udstyret med opvaskemaskine, kabel-tv og køkken med køleskab, mikrobølgeovn, brødrister og opvaskemaskine, mens der på badeværelset er både vaskemaskine og tørretumbler.


Det er den første, vi har derude, og vi har også tænkt: ”Gad vide, om vi får det i brug”, men det er jo et beredskab, vi har skullet have som kommune. Det har vi så fået etableret, og vi er glade ved at få det prøvet af nu også.

Anja Thoft Bach, fagchef for Sundhed og Omsorg


Det er altså et indflytningsklart feriehjem, den coronasmittede borger er kommet til. Maden står vedkommende dog selv for, fortæller Anja Thoft Bach.

- Vedkommende kan bestille takeaway og få pårørende til at komme med en indkøbspose og stille ved døren eller ved vinduet. Vi har også mulighed for, at vedkommende kan bestille mad gennem Det Danske Madhus. Det finder vi ud af gennem dialog med den borger, der skal være der. Det er ikke en, der har et plejebehov. Det er en ligesom dig og mig, siger fagchefen.

Annonce

Glad for afprøvning

Hun glæder sig over, at kommunen nu kan få afprøvet isolationscentret, som er lejet frem til marts næste år. Til den tid vil det have kostet over en million kroner.

- Det er den første, vi har derude, og vi har også tænkt: ”Gad vide, om vi får det i brug”, men det er jo et beredskab, vi har skullet have som kommune. Det har vi så fået etableret, og vi er glade ved at få det prøvet af nu også, siger Anja Thoft Bach.

Et overslag har vist, at det ville koste omkring 400.000 kroner at indrette feriecenteret til det nye formål og efterfølgende retablere ombygningen. Derudover kommer husleje og brug, som til marts vil have kostet omkring 700.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce