Annonce
Ringkøbing-Skjern

Coronapresset er lettet: Hospitalsudvalg anbefaler en genåbning af akutklinikker

Akutklinik Sundhedshuset i Ringkøbing. Foto: Johan Gadegaard
Flertal i regionens hospitalsudvalg bestående af Socialdemokratiet og Venstre mener, at akutklinikkerne bør åbnes. Argumenterne for en lukning er ikke længere til stede.

Ringkøbing-Skjern: Akutklinikken i Ringkøbing skal genåbne 25. januar, hvis det står til et flertal i hospitalsudvalget.

Det samme skal klinikkerne i Skive, Silkeborg og Grenaa, lyder anbefalingen fra et flertal i hospitalsudvalget bestående af Socialdemokratiet og Venstre, som dermed opfordrer regionens forretningsudvalg til at træffe den samme beslutning, når det mødes senere mandag.

Annonce

Kun 14 indlagte

Hospitalsudvalget mødtes mandag fra morgenstunden. Eneste punkt på dagsordenen var akutklinikkernes fremtid. De fire akutklinikker har været midlertidigt lukkede siden jul. Den gang blev lukningen begrundet med et øget pres på sundhedsvæsnet på grund af corona.

Men det argument holder ikke længere, mener næstformand i udvalget, Ib Bjerregaard (V). Derfor havde han på forhånd lagt op til en genåbning som planlagt.


Der er lidt færre indlæggelser og smittetallet er faldet. Derfor anbefaler vi nu en genåbning

Henrik Gottleib Hansen (S), formand for hospitalsudvalget


Status fredag eftermiddag var, at der i Hospitalsenheden Vest var 14 indlagte covid 19-patienter. I hele Region Midtjylland var antallet 117.

- Jeg er meget tilfreds med, at der var opbakning til at genåbne klinikkerne. Vi har stor respekt for, at sundhedsvæsnet er presset. Både af coronapatienter, men også af at personalet selv er smittet eller er nær kontakt til smittede, og derfor ikke kan møde på arbejde. Men som situationen er nu, så mener vi, klinikkerne skal genåbnes, siger han.

Samme holdning er udvalgets formand Henrik Gottlieb Hansen (S).

- Der er lidt færre indlæggelser, og smittetallet er faldet. Derfor anbefaler vi nu en genåbning, fortæller han.

Annonce

Snak med borgmestre

Hospitalsudvalget anbefaler også, at der tages kontakt til de fire borgmestre, blandt dem Hans Østergaard (V), som lagde pres på for en genåbning og opfordrede til et fremtidig samarbejde.

Ifølge Ib Bjerregaard (V) var det ikke godt nok, at de aldrig blev informeret om den midlertidige lukning af akutklinikkerne i første omgang.

- Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu lægger op til en dialog med borgmestrene. Kan kommunerne træde til med hjælp, hvis der skulle opstå en presset situation igen, så skal vi tage imod. Havde vi gjort det tidligere, så kunne en lukning måske være undgået, siger han.

Annonce

Udvalg bestemmer

Det bliver dog op til regionens forretningsudvalg at træffe den endelige beslutning om en genåbning. Udvalget mødes også i dag, mandag.

Her vil der formentlig også være opbakning til en genåbning, hvis Socialdemokratiet og Venstre følger deres partifællers anbefaling, og de får opbakning af Dansk Folkeparti og Kristendemokraten Marianne Karlsmose, som tidligere har talt for en genåbning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Annonce