Annonce
Håndbold

Coronakrisen rammer lokal elitesport: ramler sammen med højsæson for sponsorjagt

Jagten på sponsorkroner kan blive svær for de lokale elitesportsklubber, som er afhængige af, at erhvervslivet kommer på fode igen. Arkivfoto: John Randeris
Det er sæson for at gentegne sponsorater i håndboldverdenen, og det er også nu, områdets eneste elitefodboldklub skulle have skruet op for arrangementer og skaffet nye sponsorer. Men coronaen har kastet grus i det maskineri.

RINGKØBING-SKJERN: Turneringerne ligger ufrivilligt stille i sportens verden, efter coronaen har sat størstedelen af det danske samfundsliv i bero. Det udfordrer de lokale elitesportsklubber. Ingen ved for alvor, hvilket sportsligt niveau de skal spille på næste år.

Hvis coronakrisen forlænges, ved håndboldklubberne ikke, om grundspillene kan færdiggøres, og om der kan spilles slutspil. Skjern Håndbold ved ikke, om de kan kvalificere sig til europæisk håndbold næste sæson. Ringkøbing Håndbold ved ikke, om de får flere kampe til at jagte en direkte oprykningsplads eller kan spille playoffkampe om at rykke op fra 1. division til ligaen. Ringkøbing IF’s fodboldherrer i 2. division ved ikke, om de rykker ud af 2. division på en skrivebordsbeslutning, eller om nedrykning kan afgøres på banen.

Økonomisk skaber coronaen også bøvl. Klubberne har sendt medarbejdere hjem i håbet om at få del i den statslige lønkompensation. Samtidig ser klubberne ind i en periode med usikkerhed om dansk økonomi. Det risikerer at ramme sponsorjagten.

- Det her er højsæson for gentegning af sponsoraftaler. Det helt store spørgsmål er, hvornår vi åbner, og hvilken forfatning erhvervslivet åbner i. Erhvervslivet skal have det godt. Det er en forudsætning for alt, også sporten, siger formanden for Skjern Håndbold, Carsten Thygesen.

For Skjern-formanden fylder det derfor mere, hvordan erhvervslivet har det, end hvordan denne sæson kan spilles færdig. I Skjern Håndbold er 25-30 familier afhængige af virksomheden, fordi man har ansatte i administrationen, i den sportslige stab og i spillertruppen.

Annonce

Vi forventer på ingen måde at få det samme i kassen igen, og vores sponsormateriale skal måske også tilpasses til markedet. Det kan vi heldigvis nå endnu.

Lars Buhl, formand, Ringkøbing Håndbold

Håndbolddamer forventer nedgang

Hos områdets bedste dameklub, Ringkøbing Håndbold, mærker man også coronaen. Her er de 14 ansatte også hjemsendt, og sponsorudsigterne er usikre.

- Rent sponsormæssigt skal der ikke den store krystalkugle til at se, at de ikke bliver på samme niveau som hidtil, siger formand og sportslig ansvarlig i Ringkøbing Håndbold Lars Buhl.

Han kalder det for ”en surrealistisk tid”. En ting er dog ved det gamle – næsten. For i maj og juni skal man vanen tror forsøge at gentegne sponsoraftaler. Det er nemlig her, der plejer at være et overblik over, om ringkøbingenserne skal spille i 1. division eller ligaen til den kommende sæson. Coronaens indtog og effekt på erhvervslivet skaber bare helt andre forudsætninger denne gang.

- Vi forventer på ingen måde at få det samme i kassen igen, og vores sponsormateriale skal måske også tilpasses til markedet. Det kan vi heldigvis nå endnu, siger Lars Buhl.

Arrangementer kan drille RIF

I fodboldens verden ser det lokalt lidt anderledes ud, selvom man også har sendt sine kontraktspillere og cheftræner Nicolai Wael hjem. Ringkøbing IF kan nemlig finde en vis ro i, at de i vinterpausen har gentegnet stort set alle sponsoraftaler. Men økonomisk har man stadig indregnet en forventning om ekstra indtægter fra arrangementer, og at nye sponsorer skal hives i land. Den del er blevet sværere med coronakrisen.

Derfor lægger sponsor- og eventchef Lars Bræmer også op til, at coronakrisen kan betyde, man ikke når helt i mål med at hive de kroner hjem, man havde håbet på i år. Det kan meget vel komme an på, hvor hårdt ramt virksomhederne er, og hvor længe man i RIF skal undvære hjemmekampe.

- Vi håber bare, at virksomhederne får gang i møllen igen, så de har råd til at bakke op om det lokale fodboldflagskab. Vi er rigtig glade for den loyalitet, vi har i RIF. Det ser vi også i denne coronakrise. Der har været en fantastisk opbakning, og inden krisen kom der mange nye sponsorer til. Så vi overlever også det her, og så må vi give den ekstra gas bagefter, siger Lars Bræmer.

Håbet deler de tre lokale elitesportsklubber. Og så har de også noget andet til fælles. De glæder sig til igen at kunne byde på sportsoplevelser for lokalbefolkningen.

- Jeg tror, folk glæder sig til at komme ud på den anden side og at blive en del af det fællesskab, som sporten giver, siger Lars Buhl fra Ringkøbing Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce