Annonce
Ringkøbing-Skjern

Coronakrisen presser idrætscentre: Haller og foreninger får støtte til at finde rundt i junglen af hjælpepakker

Der er masser af penge i regeringens forskellige kompensations- og hjælpepakker, men det kan være svært for nogle at overskue mulighederne for at søge økonomisk hjælp under coronakrisen. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Ringkøbing-Skjern Kommune oplever stor usikkerhed omkring kompensations- og hjælpepakker rundt om i haller og idrætscentre.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Det er trist, at nogle af vores haller må slå op i banen, fordi det er så svært at gennemskue og at søge kompensations- og hjælpepakker. Der er stor usikkerhed.

Sådan siger Erik Viborg (V), formand for kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor første punkt på dagsordenen tirsdag belyste 'covid-19 konsekvenser for haller og foreninger.'

Ifølge Erik Viborg har de største idræts- og kulturcentre i kommunen - typisk med hjælp fra et revisorfirma - søgt og modtaget økonomisk hjælp fra relevante myndigheder i løbet af året, mens billedet ser noget anderledes ud i små bysamfund, hvor ressourcerne er mindre.


Vi er ved at kigge på, hvordan det skal køre. Men det skal være hurtigst muligt.

Erik Viborg (V), formand for kultur- og fritidsudvalget


Derfor er det netop besluttet, at der afsættes 75.000 kroner til rådgivningshjælp i form af et webinar og en skriftlig guide, der skal give deltagerne mulighed for at finde rundt i junglen af hjælpepakker.

- Vi er ved at kigge på, hvordan det skal køre. Men det skal være hurtigst muligt, tilføjer Erik Viborg om beslutningen, der blev truffet i fuld enighed blandt udvalgets medlemmer.

Det er på tale, at hver enkelt halledelse også kan få et tilbud om to timers individuel rådgivning af et revisorfirma.

Annonce

Aflyste timer

Under det selvsamme punkt på dagsordenen blev det blandt andet også besluttet, at foreninger kan ansøge om lokaletilskud til aflyste timer.

I lyset af de seneste restriktioner med et forsamlingsforbud på 10 personer blev det yderligere besluttet, at der gives grønt lys til aktivitetsudvidelser inden for både børne- og voksenidræt.

Da der i foråret blev åbnet for en kommunal anlægspulje, blev tilskuddet forhøjet til at dække 75 procent af udgiften. Dette skete under forudsætning af, at arbejdet blev påbegyndt i 2020.

Siden har det vist sig, at flere bestyrelser rundt om i haller og foreninger ikke tør hyre håndværkere til eksempelvis renoveringsprojekter, da der opleves usikkerhed omkring økonomien.

Derfor er det nu vedtaget, at der kan gives dispensation til, at arbejdet først påbegyndes i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Skjern Håndbold

Emil Bergholt inden kampen mod barndomsklubben: Skjern har mest at revanchere for vi slog dem to gange i sidste sæson

Annonce