Annonce
Ringkøbing

Coronakrisen blev for hård: Café Teske lukker om en måned

Billedet her af Esther Haubjerg Jørgensen blev taget i februar i år, da Café Teske havde besøg af Michelin-kok Nikolas Min Jørgensen, der kiggede ind for at være med til at udvikle caféen i Østergade i Ringkøbing. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efter fire et halvt år i bybilledet har Esther Haubjerg Jørgensen besluttet sig for at lukke Café Teske i Ringkøbing.

Ringkøbing: - Jeg har været nødt til at tage en tung og rigtig svær beslutning om, at jeg lukker caféen. Og det gør vi fra 1. september.

Sådan siger Esther Haubjerg Jørgensen, indehaver af Café Teske, i en video, som hun torsdag aften offentliggjorde på Facebook:

- Når jeg ser fremad på min økonomiske bundlinje, så må jeg sande, at det kan være rigtig, rigtig svært at få tingene til at hænge sammen, lyder det videre i videoen fra Esther Haubjerg Jørgensen, der i foråret 2016 åbnede Café Teske i Østergade i Ringkøbing.

Annonce


Det er frygtelig ærgerligt, for jeg har haft sindssygt mange, gode oplevelser med caféen.

Esther Haubjerg Jørgensen


Cafémutter - som hun gerne omtaler sig selv - forklarer, at lukningen sker i lyset af coronakrisen:

- Desværre har vi ikke haft åbent, siden coronavirussen tog sit indtog her i Danmark, og vi fik påbud om at lukke alle caféer og restauranter. Og vi har stadigvæk ikke åbent - på grund af, at vi skal overholde corona-restriktioner om, at der skal være en meters afstand mellem folk, siger Esther Haubjerg Jørgensen i Facebook-videoen og tilføjer:

- Det betyder for os, at der kun kan være ganske få folk inde ad gangen for at spise, når der er frokost for eksempel. Det er vi rigtig, rigtig kede af. Vi har været så glade for at have åbent, så det er bare øv-øv og rigtig ærgerligt.

Sygeplejerske og lærer

I videoen fortæller Esther Haubjerg Jørgensen også, at fremtiden ser for dyster ud, og derfor er beslutningen om at lukke nu truffet:

- Dels med restriktioner og dels, at vi går ind i vintersæsonen. Det bliver lidt svært at komme igennem.

Til Dagbladet siger den 58-årige cafémutter, at det ellers så lyst ud i starten af året, da hun havde masser af bookinger med fester og fødselsdage med 25-30 gæster ad gangen i de hyggelige omgivelser:

- Det er det, der skal til. Man skal have nogle større ting, der kan bære det. Det er frygtelig ærgerligt, for jeg har haft sindssygt mange, gode oplevelser med caféen, siger Esther Haubjerg Jørgensen.

Om sin personlige fremtid siger hun:

- Det ved jeg ikke endnu. Jeg har ikke et job på hånden.

Esther Haubjerg Jørgensens c.v. fortæller blandt andet, at hun er uddannet såvel sygeplejerske som lærer og har en diplomuddannelse i ledelse.

Annonce

Åbent tre uger i august

Esther Haubjerg Jørgensen har et stort ønske om at sige pænt farvel til folket, og derfor holder Café Teske åbent i dagene fra mandag 10. til fredag 28. august.

Ud over at lade sig friste af menukortet i de tre sidste uger med Café Teske på bykortet kan kunderne også kigge nærmere på alt interiør, der er til salg i caféen, hvor en glarmester tidligere har holdt til - lokalt var han kendt som 'Teske.'

Sådan har det iøvrigt altid været hos Esther Haubjerg Jørgensen, der har drevet sin café ud fra en devise om, at 'alt er til salg.'

I de to første uger giver hun 40 procent i rabat på alt interiør, mens der i den sidste uge frem mod 28. august er halv pris på ting og sager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ro på vestjysk S-bagland: En enkelt har meldt sig ud i protest, men der er generel opbakning til partilinjen

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce