Annonce
Skjern

Coronaen viser igen kløer: Det giver travlhed i det nye kviktest-center i Skjern-Centret

Dorte Gramhart tager imod en ny borger i kvikcentret i Skjern. Alle poderne i kvikcentret er gengangere fra sidste gang, Falck havde et testcenter i Skjern. Foto: Kaj Poulsgaard
30 nye smittetilfælde dagligt i Ringkøbing-Skjern Kommune og genindførslen af coronapas giver travlhed i det nye kviktest-lokale i Skjern-Centret.

Ringkøbing-Skjern: - Vi har haft et stigende antal gæster hver dag siden åbningen fredag. I går, mandag, testede vi 690 mennesker, siger Martin Laursen, der er poder og kørselsansvarlig fra kviktest-centret i Skjern-Centret, som Falck driver for Region Midtjylland.

Martin Laursen og hans kolleger har fundet sig godt til rette i Skjern-Centret, men de kan godt frygte, at der bliver for lidt plads, hvis epidemien får endnu mere fat, end den allerede har. Foto: Kaj Poulsgaard

De seks podere, der er på arbejde ved middagstid denne valgdag, er alle gengangere fra sidste vinter, hvor testcentret lå i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. De frygter, at der godt kan gå hen og blive lige lidt nok plads i lokalerne, der tidligere husede vinhandel og spillehal, hvis epidemien fortsætter med at vokse.

Tirsdagens coronatal viste, at der var 30 nye smittede, og at der i løbet af den seneste uge har været 189 nye tilfælde.

Annonce

- Indtil videre fungerede lokalet fint. Men skal vi have ret mange flere ansatte, vil vi blive lidt presset på pladsen. Indtil videre har vi valgt at udvide åbningstiden fra klokken 09.00 til 19.00 hver dag for at sprede besøgene lidt ud, siger Martin Laursen.

Jeg tror desværre, at vi har glemt lidt at holde afstand og spritte af, og at man godt kan blive smittet, selv om man er vaccineret.

Dorte Gramhart, poder

- Jeg tror desværre, at vi har glemt lidt at holde afstand og spritte af, og at man godt kan blive smittet, selv om man er vaccineret, siger Dorte Gramhart, der er en af de "gamle" podere.

Arathy Vijayakumaran og Amaya Rakel Brockmann valgte at spise ude tirsdag. Coronapasset er nu genindført for restaurantbesøg og i forsamlinger med mere end 200 gæster. Spørgsmålet er, om der snart vil komme flere restriktioner, hvis antallet af smittede og indlagte bliver ved med at stige. Foto: Kaj Poulsgaard

Der er mange grunde til, at kviktestcentret er populært. Nogle af de, Dagbladet talte med, blev testet, fordi en kollegas barn er testet positiv. Andre, fordi arbejdsgiveren forlanger det og atter andre, fordi de skal på besøg ved ældre familiemedlemmer eller ud at spise på restaurant.

I øjeblikket er coronapasset stort set den eneste restriktion i Danmark. Men poderne i kvikcentret er ret enige om, at der snart vil komme nye restriktioner, som for eksempel krav om mundbind og afstand, hvis smittetallet bliver ved med at stige.

Vent med at handle

Det tager i øvrigt et sted mellem 15 og 30 minutter, før man får svar efter en kviktest. Derfor er det mest hensigtsmæssigt, hvis man venter med at gå ind i en af butikkerne i centret, til man har fået svar på sin test.

Lene Juhl Jensen har prøvet at være den eneste åbne butik i Skjern-Centret. Hun håber, at smittetallet snart falder igen. Foto: Kaj Poulsgaard

I Lene's Blomster er det Lene Juhl Jensen, der står bag disken og fjerner torne på et bundt røde roser.

Hun har oplevet at være den eneste åbne butik i centret, sidste gang coronaen for alvor viste kløer.

- Det var ret specielt, og jeg tror, at vi alle bare håber, at vi snart kan få en normal tilværelse igen. Det er smadder ærgerligt, at vi skal igennem alt det her igen, siger hun.

 
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce