Annonce
Læserbrev

Coronaen, miljøet og de lukkede genbrugspladser

Lædserbrev: Regeringen og folketinget har truffet nogle særdeles gode og relevante beslutninger for at beskytte det danske samfund og i særdeleshed ældre borgere og borgere med kroniske lidelser og nedsat immunforsvar.

Der er en enkelt beslutning, som vist er truffet af kommunerne, der undrer.

Vi skal passe på vores borgere, men så vidt jeg har forstået, skal vi også passe på vores klima og miljø.

Genbrugspladserne er lukket i naturens rige, hvor vi skal genbruge mest muligt og opdele vores affald på genbrugspladsen, heldigvis er renovationen fortsat.

Når man nu ikke kan komme af med de ting, man normalt afleverer på genbrugspladsen, hvad gør man så?

Skraldespanden er der stadig. Så i stedet for turen til genbrugspladsen kan det gå hen og blive den kortere tur til skraldespanden. Så tror jeg, der vil ske det, at borgerne lægger glas, dåser, papir, pap, plastik, haveaffald, og det, man i øvrigt afleverer på genbrugspladsen, i skraldespanden i stedet.

Genbrugspladsen er en stor udendørs åben plads, hvor den menneskelige kommunikation er særdeles minimal og på det nærmeste ikke eksisterende.

Nogle steder er genbrugspladserne lukket for den almindelige borger. Andre steder åben for den almindelige borger – i hvert fald i Silkeborg. Det er godt for borgerne og klimaet / miljøet i Silkeborg.

Nu er der jo kommunalt ansatte på arbejde på genbrugspladsen, så har jeg da endnu sværere ved at forstå, hvorfor den almindelige borger ikke kan komme ind. Det kunne jo løses ved, at der maksimalt måtte være 10 biler ad gangen.

Haveaffald. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce