Annonce
Ringkøbing

Opdateret: Weekendens hestefest fortsætter trods corona-anbefaling

Familien Würtz Green deltager altid i Hingstekåringen i Herning, der holdes i denne weekend og som kan risikere at blive aflyst på grund af coronasmitte. Arkivfoto
Stutteri Schuberts er med til hingstekåringen i Herning og venter på en melding om, hvorvidt hestefesten er aflyst.
Annonce

HERNING: Omkring 65.000 hesteinteresserede mennesker deltager, når Dansk Varmblod holder Hingstekåring i MCH Messecenter Herning. Hingstekåring 2020 er i gang netop i disse dage med deltagere fra ind- og udland.

Meldingen fra myndighederne om, at alle arrangementer med over 1000 mennesker skal aflyses på grund af smitterisikoen fra corana-smitte, betød, at Dansk Varmblod pludselig stod i en vanskelig situation.

Mette Würtz Green og hendes søn, Kristian Würtz Green fra Stutteri Schuberts fra Ringkøbing er med til hingstekåring sammen med resten af familie, da Kristian har hesten Schuberts Aston med i Unghestechampionatet.

- Lige nu ligger han som en samlet nier i konkurrencen, men der mangler en test, som han skal ride på søndag, fortæller Mette Würtz Green.

Annonce

Ærgerligt

Hun fortæller, at der er en fin stemning i messehallerne i Herning, som udover hingstekåringen også huser messen Hest & Rytter. Folk har selvfølgelig hørt om den seneste udvikling i at inddæmme corona-smitten og taler om det.

- Hingstekåringen er et stort setup med mange mennesker, og der er mange ting på spil, men der er selvfølgelig ting, der er større og vigtigere, så det kan blive nødvendigt at aflyse, siger Mette Würtz Green.

Sønnen Kristian er ærgerlig over udsigten til, at han måske ikke kommer til at ride på søndag. Men Mette Würtz Green tager det roligt.

- For en ung fyr som Kristian er det nederen, hvis det bliver aflyst, men for os voksne er det til at overse. Det er sådan det er. Men selvfølgelig står vi og tænker, øv, skal vi køre hjem nu. Vi har jo glæder os til hygge og til gallashow, fortæller hun.

Annonce

Forsinket melding

Dansk Varmblod er i gang med at tale med de relevante sundhedsmyndigheder om hvad, der skal ske med Hingstekåringen resten af weekenden, hvorvidt de tusindevis af gæster skal sendes hjem eller om der findes en alternativ løsning. Der skulle komme en melding fredag kl. 14.00, men ifølge pressechef Britt Carlsen er meldingen forsinket.

Annonce

SIDSTE

Jan Pedersen, Formand Dansk Varmblod, og Casper Cassøe, Direktør i Dansk Varmblod, har følgende melding om arrangementet:

Dansk Varmblods hingstekåring har været i gang siden i tirsdags.

I forbindelse med regeringens anbefaling i forhold til arrangementer, der samler over 1000 mennesker, hæfter vi os ved, at der ikke er kommet et påbud fra myndighederne, men alene en anbefaling. Hvis regeringen havde den holdning, at det ville være uansvarligt at gennemføre arrangementet, ville vi have fået et pålæg, og det har vi ikke.

Ryttere, udstillere, et større antal tilskuere, officials og de mange frivillige hjælpere, der står bag arrangementet, har været i MCH Messecenter Herning siden tirsdag. Vores gæster befinder sig allerede nu i messecenterets haller, og følger dagens konkurrencer. Derfor er der fortsat ingen ændringer til arrangementets afvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Ungersvende ville slå på hinanden

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: 497 nye smittede - tre af dem bor i Ringkøbing-Skjern

Annonce