Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-virus lukker pelsauktion: Mavepuster til vestjyske minkavlere

Pelsauktionerne i Glostrup trækker normalt massevis af kinesiske opkøbere til. Nu aflyses februarauktionen på grund af Coronavirus-epidemien i Kina. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kopenhagen Furs udskyder salg af to millioner minkskind af hensyn til kinesiske kunder; nu lever producenterne på bankernes nåde og barmhjertighed, siger formanden for de vestjyske minkavlere.

RINGKØBING-SKJERN: De hårdt plagede minkavlere har netop fået endnu en mavepuster af de store.

Kopenhagen Furs har på grund af udbruddet af Coronavirus valgt at aflyse februarauktionen; det sker af hensyn til kinesiske opkøbere, der af deres myndigheder er blevet rådet til ikke at rejse til udlandet.

- Det er træls. Vi havde håbet på, at februarauktionen ville give et fingerpeg om, hvor prisniveauet ligger. Nu må vi vente til slutningen af april, siger formanden for de de lokale minkavlere, Jesper Kvist Jensen.

Minkavlerne er i forvejen pressede gennem efterhånden flere år af lave priser, og udsættelsen af auktionen, hvor to millioner skind skulle have været solgt, vil ramme producenterne hårdt.

- Umiddelbart betyder det, at vi skal have en større kassekredit. Vi kommer til at leve på bankernes nåde og barmhjertighed, siger Jesper Kvist Jensen.

Han var godt klar over, at der ville være en risiko for, at februarauktionen ville blive udsat.

- Men vi havde håbet på, at det ikke kom så vidt, siger han.

Annonce

En vurdering

I en meddelelse fra Kopenhagen Furs, som Ritzau citerer, hedder det om beslutningen:

"En vurdering af den aktuelle situation i relation til udbruddet af Coronavirus i Kina afføder bekymring og særlige hensyn til Kopenhagen Furs mange kinesiske kunder."

"Det betyder, at auktionshusets februar-auktion udsættes, og det planlagte salg af cirka to millioner minkskind vil i stedet i videst muligt omfang blive planlagt gennemført i forbindelse med april-auktionen".

Denne auktion finder sted med salgsdage den 22. til den 28. april. Perioden kan dog blive forlænget.

Ifølge Jesper Lauge Christensen, administrerende direktør hos Kopenhagen Fur, har man fulgt den sundhedfaglige udvikling omkring udbruddet tæt, lige som auktionshusets medarbejdere i Kina har været i kontakt med mange kunder og relevante myndigheder.

- Vi må samlet set nu konstatere, at det hverken er muligt eller forsvarligt at gennemføre februar-auktionen om mindre end to uger som planlagt, siger han.

Selv om Jesper Kvist Jensen er træt af den aflyste auktion, ville det være langt være, hvis auktionen blev holdt, og kineserne ikke kom, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce