Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-virus lukker pelsauktion: Mavepuster til vestjyske minkavlere

Pelsauktionerne i Glostrup trækker normalt massevis af kinesiske opkøbere til. Nu aflyses februarauktionen på grund af Coronavirus-epidemien i Kina. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kopenhagen Furs udskyder salg af to millioner minkskind af hensyn til kinesiske kunder; nu lever producenterne på bankernes nåde og barmhjertighed, siger formanden for de vestjyske minkavlere.

RINGKØBING-SKJERN: De hårdt plagede minkavlere har netop fået endnu en mavepuster af de store.

Kopenhagen Furs har på grund af udbruddet af Coronavirus valgt at aflyse februarauktionen; det sker af hensyn til kinesiske opkøbere, der af deres myndigheder er blevet rådet til ikke at rejse til udlandet.

- Det er træls. Vi havde håbet på, at februarauktionen ville give et fingerpeg om, hvor prisniveauet ligger. Nu må vi vente til slutningen af april, siger formanden for de de lokale minkavlere, Jesper Kvist Jensen.

Minkavlerne er i forvejen pressede gennem efterhånden flere år af lave priser, og udsættelsen af auktionen, hvor to millioner skind skulle have været solgt, vil ramme producenterne hårdt.

- Umiddelbart betyder det, at vi skal have en større kassekredit. Vi kommer til at leve på bankernes nåde og barmhjertighed, siger Jesper Kvist Jensen.

Han var godt klar over, at der ville være en risiko for, at februarauktionen ville blive udsat.

- Men vi havde håbet på, at det ikke kom så vidt, siger han.

Annonce

En vurdering

I en meddelelse fra Kopenhagen Furs, som Ritzau citerer, hedder det om beslutningen:

"En vurdering af den aktuelle situation i relation til udbruddet af Coronavirus i Kina afføder bekymring og særlige hensyn til Kopenhagen Furs mange kinesiske kunder."

"Det betyder, at auktionshusets februar-auktion udsættes, og det planlagte salg af cirka to millioner minkskind vil i stedet i videst muligt omfang blive planlagt gennemført i forbindelse med april-auktionen".

Denne auktion finder sted med salgsdage den 22. til den 28. april. Perioden kan dog blive forlænget.

Ifølge Jesper Lauge Christensen, administrerende direktør hos Kopenhagen Fur, har man fulgt den sundhedfaglige udvikling omkring udbruddet tæt, lige som auktionshusets medarbejdere i Kina har været i kontakt med mange kunder og relevante myndigheder.

- Vi må samlet set nu konstatere, at det hverken er muligt eller forsvarligt at gennemføre februar-auktionen om mindre end to uger som planlagt, siger han.

Selv om Jesper Kvist Jensen er træt af den aflyste auktion, ville det være langt være, hvis auktionen blev holdt, og kineserne ikke kom, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce