Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona udsætter kommunens bredbåndsretssag

En delegation fra Ringkøbing-Skjern Kommune skulle have siddet i Østre Landsret i denne uge, men sagen er blevet udskudt. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ringkøbing-Skjern Kommune skulle i denne uge have været i landsretten i endnu et forsøg på at få erstatning fra en af sine rådgivere i forbindelse med det forliste bredbåndsudbud.

Ringkøbing-Skjern: Der falder lige foreløbigt ingen afgørelse i den langvarige sag om, hvem der har ansvaret for, at Ringkøbing-Skjern Kommune måtte annullere en 70 millioner kroner stor kontrakt om udrulning af fiberbredbånd i hele kommunen.

Sagen skulle have været for Østre Landsret i denne uge, men på grund af corona-virus er sagen blevet udskudt på ubestemt tid.

Ringkøbing-Skjern Kommune forsøgte i november 2018 at få erstatning for fejlagtig rådgivning fra Netplan, der var en af kommunens rådgivere i forbindelse med bredbåndsudbuddet. Kommunen forsøgte at få 4,5 millioner kroner i erstatning, men kommunen tabte sagen og blev i stedet dømt til at betale en kvart million kroner i sagsomkostninger.

Retten mente nemlig ikke, at Netplan havde til opgave at rådgive kommunen om EU-statsstøtteregler, og derfor kunne virksomheden ikke gøres ansvarlig for, at udbuddet ikke overholdt reglerne.

Siden er Netplan gået konkurs. Men det forhindrer altså ikke Ringkøbing-Skjern Kommune at trække firmaet - der ikke eksisterer længere - i retten.

Men det bliver først, når Danmark igen bliver åbnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce