Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona udsætter kommunens bredbåndsretssag

En delegation fra Ringkøbing-Skjern Kommune skulle have siddet i Østre Landsret i denne uge, men sagen er blevet udskudt. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ringkøbing-Skjern Kommune skulle i denne uge have været i landsretten i endnu et forsøg på at få erstatning fra en af sine rådgivere i forbindelse med det forliste bredbåndsudbud.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der falder lige foreløbigt ingen afgørelse i den langvarige sag om, hvem der har ansvaret for, at Ringkøbing-Skjern Kommune måtte annullere en 70 millioner kroner stor kontrakt om udrulning af fiberbredbånd i hele kommunen.

Sagen skulle have været for Østre Landsret i denne uge, men på grund af corona-virus er sagen blevet udskudt på ubestemt tid.

Ringkøbing-Skjern Kommune forsøgte i november 2018 at få erstatning for fejlagtig rådgivning fra Netplan, der var en af kommunens rådgivere i forbindelse med bredbåndsudbuddet. Kommunen forsøgte at få 4,5 millioner kroner i erstatning, men kommunen tabte sagen og blev i stedet dømt til at betale en kvart million kroner i sagsomkostninger.

Retten mente nemlig ikke, at Netplan havde til opgave at rådgive kommunen om EU-statsstøtteregler, og derfor kunne virksomheden ikke gøres ansvarlig for, at udbuddet ikke overholdt reglerne.

Siden er Netplan gået konkurs. Men det forhindrer altså ikke Ringkøbing-Skjern Kommune at trække firmaet - der ikke eksisterer længere - i retten.

Men det bliver først, når Danmark igen bliver åbnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce