Annonce
Skjern Håndbold

Corona spøger i kulissen: Ingen ved om Skjern Håndbold skal spille mod TTH Holstebro på mandag

Skjern Håndbolds sundhedsstab med John Bruun til højre og Hans Jensen siddende har hele tiden travlt med at teste Skjern Håndbolds spillere for corona. John Bruun mener, Skjern bare har været heldige med, at klubben ikke har været hårdt ramt endnu. Foto: Ole Nielsen.
TTH Holstebro er ramt af corona i sådan en grad, at deres kamp mod Aalborg onsdag blev udsat. Nu er spørgsmålet, om spillerne når at blive raske, så TTH Holstebro kan stille op til kamp på mandag mod Skjern Håndbold, eller den kamp også bliver udsat.

Skjern: Skal Skjern Håndbold spille hjemme på mandag mod lokalrivalerne fra TTH Holstebro?

Ja torsdag morgen er det et meget åbent spørgsmål.

For onsdag blev hele seks ligakampe udsat, da forskellige hold havde mindst fem mand ude med corona. Kun Skjern Håndbolds kamp ude mod Bjerringbro-Silkeborg blev gennemført.

Annonce

Det er TTH Holstebro, der er så hårdt ramt af sygdom, at de måtte melde fra til den imødesete hjemmekamp mod topholdet Aalborg.

Vi har været heldige. Som vi ser det, så er det ikke et spørgsmål om, vi bliver ramt. Det er mere et spørgsmål om hvornår. Ind til nu har vi bare været heldige.

John Bruun, fysioterapeut i Skjern Håndbold

- Vi ved ikke, hvordan det står til i TTH Holstebro. Hvis folk er syge af corona, skal de være symptomfri to dage, inden de må spille. Hvis de er testede positive, så er der andre regler med flere gange test de følgende dage, inden de må spille. Vi har spurgt DHF, hvordan vi skal forholde os, og de sagde, at kampen kan blive udsat meget kort tid før planlagt kampstart. Det er sket tidligere, hvor en bus blev stoppet på vej til kamp, fortæller Skjern Håndbolds Carsten Thygesen.

Tilbage fra juleferie allerede lørdag

Så Skjern sendte spillerne hjem på en ultra kort juleferie onsdag aften. Tre mand - Jesper Konradsson, Alfred Jönsson og Anton Hagvall - tager hjem til Sverige, Eivind Tangen og Robin Haug tager til Norge, mens Senjamin Buric tager ned og besøger sin tvillingebror Benjamini Flensburg.

- De er alle kaldt tilbage til træning lørdag. Der skal også trænes søndag, inden vi måske skal spille mandag. Det vil være rart, hvis vi får en tidlig melding, så spillerne eventuelt kan blive væk lidt længere tid, siger Carsten Thygesen.

Senjamin Buric, er en af de spillere, som tager af sted på en kort juleferie. Spillerne skal nemlig være tilbage i Skjern på lørdag, hvis da ikke mandagens kamp mod TTH Holstebro bliver udsat. Senjamin Buric skal dog nok ikke regne med at spille under nogen omstændigheder, for han fik en skade i låret kort før tid i kampen mod BSH. Foto: Ole Nielsen.

Situationen er meget speciel, og Skjern Håndbolds fysioterapeut John Bruun har et forslag.

- Luk turneringen ned nu og frem til starten af februar til efter EM. Så kan de smittede og syge spillere nå at blive friske igen, siger John Bruun.

Skjern Håndbold har haft enkelte spille syge af corona, men lige nu er der ingen.

Annonce

Kun et spørgsmål om tid

- Vi har været heldige. Som vi ser det, så er det ikke et spørgsmål om, vi bliver ramt. Det er mere et spørgsmål om hvornår. Ind til nu har vi bare været heldige, siger John Bruun.

Skjern Håndbold gør lige som alle de andre klubber alt for at undgå smitten.

- Sundhedsstaben forsøger oppe i hovedet hele tiden at være et skridt foran, men reelt kan vi ikke gøre en skid, hvis uheldet er ude. Så jeg ser lidt sådan på det, at enten skal vi undgå at blive ramt, og det bliver mere end svært, eller også skal vi rammes nu, så alle er friske til februar, fortæller John Bruun.

Skjern kører en helt stram politik.

- Hvis folk føler sig bare det mindste sløje, skal de blive væk, ind til vi har dem testet. Er de nærkontakt, så skal de selvfølgelig også blive væk, ind til de er testet negativ flere gange. Læge Steen Kalms, fysioterapeut Hans Jensen og jeg selv er alle uddannet, så vi selv kan teste spillerne, og det gør vi tit. Nu har vi i dyre domme købt en masse selvtest, som spillerne har fået med sig hjem. Så kan de teste sig selv i stedet for måske at bruge en masse tid på at stå i kø et eller andet sted. Vi gør alt, men det er svært. Lige nu er det børnene, der er smittet, og flere af vore spillere har små børn. Jeg er spændt på at se, hvordan det her udvikler sig de næste dage og uger, siger John Bruun.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce