Annonce
Skjern

Corona-smitte på landsbyskole er nu bekræftet: De ældste elever skal forblive i isolation

To elever på Faster Skole blev først testet positiv for corona med en kviktest. Nu har PCR-testene så bekræftet smitten. Arkivfoto: Morten Stricker
To kviktest var positive, da eleverne mandag morgen blev testet. Nu har en hals-test bekræftet, at de to elever er smittede, og det betyder isolation for de ældste børn i skolen. Det er første gang, at skolen er ramt af corona-smitte.

ASTRUP: I skole mandag morgen og så en hurtigtest i næsen for lige at tjekke, om alle nu er corona-fri. Sådan foregik det i denne uge på Faster Skole i Astrup. Resultatet blev anderledes, end det plejede. For i alt to elever i skolens ældste klasser fik en positiv test. Det betød, at de 31 elever i 5. og 6. klasse skulle sendes hjem i isolation.

Allerede mandag formiddag kunne de to elever, der havde fået en positiv test, så blive testet med den almindelige PCR-test, hvor man bliver podet i halsen. Svaret fra den test viste sig også at være positiv. Derfor skal 31 ud af Faster Skoles i alt 81 elever lige nu skal blive derhjemme i isolation. Det er første gang, at skolen sender klasser hjem som følge af corona.

- Smitten er heldigvis begrænset til de to klasser, og det er jo meget heldigt, men vi er selvfølgelig ekstra opmærksomme. Det bliver vi jo, når sådan noget sker, siger skolelederen på Faster Skole, Inger Mølholm.

Annonce

Klassekammeraterne til de to smittede skal alle testes to gange i slutningen af ugen. Hvis de test viser sig at være negative, kan klassekammeraterne komme tilbage i skole. For de to elever, der er konstateret smittet, gælder det, at de skal være symptomfri i en uge, før de kan komme tilbage. Lige nu har de to elever ikke symptomer, oplyser skolelederen til Dagbladet onsdag morgen.


Smitten er heldigvis begrænset til de to klasser, og det er jo meget heldigt, men vi er selvfølgelig ekstra opmærksomme.

Inger Mølholm, skoleleder, Faster Skole


Hvis de smittede fortsætter med ikke at have symptomer, kan de to returnere til skole tirsdag i næste uge. Her skulle klassekammeraterne også gerne have fået svar på de to PCR-test. Faster Skole har ikke hjemsendt lærere eller andet personale, fordi eleverne stort set ikke nåede at have undervisning, før de blev sendt hjem mandag morgen.

- Lærerne er 100 procent sikre på, at de har kunnet holde afstand, siger Inger Mølholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce