Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-sikring: Vestas sender ansatte i karantæne

Vestas er også ramt af coronaudbruddet globalt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vestas beder gæster om at underskrive deklarationer og sætter ansatte i karantæne, hvis de har opholdt sig i Italien, Sydkorea og Kina for nyligt.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Vindmølleproducenten har taget sig sine forholdsregler for at beskytte sig mod udbruddet af coronavirussen COVID-19, der begyndte i Wuhan i Kina i begyndelsen af januar.

Derfor vil ansatte, der for nyligt har været i Kina, Italien og Sydkorea, blive sat i hjemmekarantæne i fjorten dage.

- Vi bruger karantæne, fordi vores medarbejderes ve og vel kommer i første række. Samtidig har vi en række foranstaltninger på plads for at mindske eksponeringen mod virus, forklarer Anders Riis, der er kommunikationschef i Vestas.

En af disse foranstaltninger er, at samtlige gæster i Vestas' afdelinger verden over skal underskrive en deklaration på, at vedkommende ikke har opholdt sig i hverken Italien, Sydkorea eller Kina for nyligt.

Desuden tillader vindmøllegiganten kun det, Anders Riis kalder "forretningskritiske rejser" til de tre lande.

Virksomheden har på nuværende tidspunkt mellem ti og tyve personer i karantæne verden over. Om der er nogen i Danmark, kan kommunikationschefen ikke oplyse.

Annonce

Åbner i Kina igen

Vindmøllegiganten med rødder i det vestjyske har allerede været påvirket af coronaudbruddet i særligt Kina, hvor virksomhedens fabrik i Tianjin har været lukket ned.

- Vores fabrikker i Kina var lukket ned indtil den 15. februar i forlængelse af coronavirussen, og vores underleverandører i Kina har jo også været påvirket af de foranstaltninger, som de kinesiske myndigheder har indført for at inddæmme virus. Det har selvfølgelig en påvirkning på leverandørkæden, siger Anders Riis og tilføjer, at også underleverandører har været ramt:

- I den sammenhæng er det vigtigt at fremhæve, at vi har lagerbeholdninger, som holder fabrikkerne kørende. Det, vi ser, er, at både vores egne fabrikker og leverandørerne er godt oppe at køre igen, omend vi ikke kører for fuld kraft endnu i Kina.

Fabrikken i Kina er endnu ikke oppe at køre fuld kapacitet. Det hjalp dog på det, at de kinesiske myndigheder søndag gav Vestas lov til at lukke flere ansatte ind på fabrikken.

- Vi nærmer os fuld kapacitet i Kina, men vi er selvfølgelig stadigvæk afhængig af, at myndighederne giver lov, og at omstændighederne sådan helt overordnet tillader det, siger Anders Riis.

Der er ifølge Statens Serum Institut per 27. februar globalt registreret 82.132 tilfælde af coronavirussen COVID-19, hvoraf 2.801 er døde som følge af smitte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce