x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-sikring: Vestas sender ansatte i karantæne

Vestas er også ramt af coronaudbruddet globalt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vestas beder gæster om at underskrive deklarationer og sætter ansatte i karantæne, hvis de har opholdt sig i Italien, Sydkorea og Kina for nyligt.

Ringkøbing-Skjern: Vindmølleproducenten har taget sig sine forholdsregler for at beskytte sig mod udbruddet af coronavirussen COVID-19, der begyndte i Wuhan i Kina i begyndelsen af januar.

Derfor vil ansatte, der for nyligt har været i Kina, Italien og Sydkorea, blive sat i hjemmekarantæne i fjorten dage.

- Vi bruger karantæne, fordi vores medarbejderes ve og vel kommer i første række. Samtidig har vi en række foranstaltninger på plads for at mindske eksponeringen mod virus, forklarer Anders Riis, der er kommunikationschef i Vestas.

En af disse foranstaltninger er, at samtlige gæster i Vestas' afdelinger verden over skal underskrive en deklaration på, at vedkommende ikke har opholdt sig i hverken Italien, Sydkorea eller Kina for nyligt.

Desuden tillader vindmøllegiganten kun det, Anders Riis kalder "forretningskritiske rejser" til de tre lande.

Virksomheden har på nuværende tidspunkt mellem ti og tyve personer i karantæne verden over. Om der er nogen i Danmark, kan kommunikationschefen ikke oplyse.

Annonce

Åbner i Kina igen

Vindmøllegiganten med rødder i det vestjyske har allerede været påvirket af coronaudbruddet i særligt Kina, hvor virksomhedens fabrik i Tianjin har været lukket ned.

- Vores fabrikker i Kina var lukket ned indtil den 15. februar i forlængelse af coronavirussen, og vores underleverandører i Kina har jo også været påvirket af de foranstaltninger, som de kinesiske myndigheder har indført for at inddæmme virus. Det har selvfølgelig en påvirkning på leverandørkæden, siger Anders Riis og tilføjer, at også underleverandører har været ramt:

- I den sammenhæng er det vigtigt at fremhæve, at vi har lagerbeholdninger, som holder fabrikkerne kørende. Det, vi ser, er, at både vores egne fabrikker og leverandørerne er godt oppe at køre igen, omend vi ikke kører for fuld kraft endnu i Kina.

Fabrikken i Kina er endnu ikke oppe at køre fuld kapacitet. Det hjalp dog på det, at de kinesiske myndigheder søndag gav Vestas lov til at lukke flere ansatte ind på fabrikken.

- Vi nærmer os fuld kapacitet i Kina, men vi er selvfølgelig stadigvæk afhængig af, at myndighederne giver lov, og at omstændighederne sådan helt overordnet tillader det, siger Anders Riis.

Der er ifølge Statens Serum Institut per 27. februar globalt registreret 82.132 tilfælde af coronavirussen COVID-19, hvoraf 2.801 er døde som følge af smitte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce