Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-sikker undervisning på Kulturskolen Ringkøbing-Skjern

Kulturskoleleder Preben Frederiksen spritter af inden, guitaren tages i brug. Pressebillede
Covid-19 pandemien har udfordret fritidslivet, og det mærker man også hos Kulturskolen Ringkøbing-Skjern. Her får man nemlig mange spørgsmål. Blandt andet omkring afvikling af undervisningen i forhold til forsamlingsreglerne.
Annonce

Ringkøbing Skjern: - Det er sikkert at modtage undervisning hos os, også selvom Covid-19 giver en lang række begrænsninger for, hvad man må og ikke må. Men generelt foregår langt de fleste af vores aktiviteter som soloundervisning eller i mindre grupper, og dermed har vi ikke problemer med at holde afstand og så videre. Det samme gælder for vores større kor og ensembler, hvor der også er sikret afstand og så videre, fortæller Preben Frederiksen, leder af Kulturskolen Ringkøbing-Skjern i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at man desuden har et forhøjet niveau omkring rengøring af faciliteterne samt de ting, eleverne bruger i forbindelse med undervisningen.

- Kigger vi på musikeleverne, bruger de normalt egne instrumenter. Men bruger man skolens instrumenter, bliver de rengjort efter brug så de står klar til næste bruger. Der er afspritning overalt, ligesom toiletfaciliteterne holdes rene ifølge myndighedernes anvisninger, fortæller Preben Frederiksen.


Bruger man skolens instrumenter, bliver de rengjort efter brug så de står klar til næste bruger.

Preben Frederiksen, Leder Kulturskolen Ringkøbing Skjern


Han glæder sig over, at eleverne er begyndt at vende tilbage til Kulturskolen.

- Det skal ingen hemmelighed være, at vi selvfølgeligt er ramt på samme måde som alle andre fritidsaktiviteter, når et helt samfund lukker ned som i foråret. Vores undervisning er jo et forløb, man ikke bare udskyder. Det har givet landets musikskoler og andre fritidsaktiviteterne den udfordring, at forældrene afventer at tilmelde børnene før man ved, om landet lukker ned igen, fortæller Preben Frederiksen.

- Med den situation, vi har været i, og som vi endnu ikke er fuldt ude af, er vi alle lidt mere forsigtige. Men man kan roligt tilmelde sine børn, eller en selv for den sags skyld, til aktiviteter hos os fremadrettet. Vi følger samtlige anvisninger fra myndighederne og følger samtlige regler på området, siger Preben Frederiksen.

Nedlukningen i marts gav Kulturskolen Ringkøbing-Skjern en række erfaringer til, hvordan man kan sikre undervisningen i tilfælde af hel eller delvis fremtidig nedlukning eller karantæne.

Kulturskolen tilbyder en bred vifte af undervisning indenfor kultur til hele familien og har tilbud i hele Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Annonce