Annonce
Ringkøbing

Corona sætter tydelige spor: Salget af rejser falder markant hos Primo Tours

De danske rejsebureauer mærker nu for alvor konsekvenserne af frygten for spredning af corona-virus, da der er færre, der lige nu er klar til at bestille en ferie mod sydens sol og sommer. Arkivfoto: Kajsa Fagerström.
Primo Tours-koncernen, der har hovedsæde i Ringkøbing, mærker nu for alvor, at folk er mere afventende med at booke deres sommerferie på grund af frygten for spredning af corona-virus.

Ringkøbing: Frygten for spredning af corona-virus sætter efterhånden sine spor over alt. Også i rejsebranchen, hvor ejer og direktør hos Primo Tours, Bjarke Hansen, ikke kan mindes at have oplevet noget lignende.

- Vi oplever ikke alverden omkring annulleringer blandt de, der har købt en rejse. Men vi kan mærke, at folk bliver mere og mere afventende med at booke deres rejse.

Hos konkurrenten Bravo Tours i Herning lyder meldingen, at salget af rejser er halveret i løbet af den seneste uges tid, og 'billedet er meget tæt på at være det samme her,' konstaterer Bjarke Hansen hos Primo Tours i Ringkøbing:

- Efterspørgslen er faldet markant, og det kan jeg godt forstå, for det er svært at åbne en avis, tænde for en radio eller at se nyhedsudsendelser på tv uden, at der er snak om corona, siger Bjarke Hansen.

Afmatningen afspejler sig også i udvalget af afbudsrejser hos Primo Tours. Eksempelvis er det med afrejse fredag muligt at få en uge på et firestjernet resort på den portugisiske ø Porto Santo for 4498 kroner. Er man mere til Tenerife, er der mulig afrejse fra Billund på søndag, hvor man kan nøjes med at betale knap 4000 kroner for en uge på hotellet Isla Bonita med all inclusive:

- Jeg kan ikke huske, at vi har haft så mange, gode tilbud, som vi har lige nu, tilføjer Bjarke Hansen.

Annonce

Vi oplever ikke alverden omkring annulleringer blandt de, der har købt en rejse. Men vi kan mærke, at folk bliver mere og mere afventende med at booke deres rejse.

Bjarke Hansen, direktør og ejer, Primo Tours

Ændrer sig fra dag til dag

Mens der ikke er så mange, der kontakter Primo Tours, for at afbestille deres allerede bookede ferie, at der til gengæld mange, der kontakter bureauet for at blive klogere på situationen omkring frygten for spredning af corona-virus.

- Der er mange, der ringer for at høre, hvordan de er stillet, hvis der sker det samme i Grækenland, som der er sket i Norditalien, hvor alt er lukket ned. Det er vores opgave at snakke med kunder og lytte til deres bekymringer, og vi kører derfor også med samme bemanding som normalt på vores kontorer. Det er vigtigt, at vi har ekstra god tid til at snakke med vores gæster, siger direktøren i koncernen, der blandt andre også omfatter selskaberne Aarhus Charter og SunCharter.

Bjarke Hansen påpeger videre, at 'som rejsebureau har vi det fulde ansvar':

- Det er en fordel ved at købe sin rejse hos et selskab som vores. Det er vores risiko.

Bjarke Hansen har svært ved at vurdere, hvordan de kommende uger og måneder vil udvikle sig; i en tid, hvor der normalt er godt gang i salget af sommerrejser:

- Det ændrer sig næsten fra dag til dag. De næste par uger vil der være en afmatning i efterspørgslen, men jeg vil tro, at den så vil stige igen, siger direktøren hos Primo Tours.

Bjarke Hansen sætter sin lid til læger og andre eksperter, der mener, at corona-virussen tager af i styrke, når foråret melder sin ankomst med lunere temperaturer.

Kære læser. Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Du kan være med til at støtte den indsats med et abonnement for 49 kroner om måneden i en tid, hvor lokale medier er presset over hele verden her: støt os. Til gengæld får du også adgang til alle vores låste artikler om andre lokale emner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

Annonce