Annonce
Skjern

Corona rammer Ringkøbing-Skjern Kulturcenter hårdt: Direktøren har fyret seks medarbejdere

I februar var der outletmesse i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, men siden har coronaen betydet færre og færre arrangementer. Det har fået konsekvenser for medarbejderstaben i centret. Arkivfoto: Mads Dalegaard
- Vi har ønsket at bevare tilknytningen til medarbejderne og har aftalt, at vi kan rive opsigelserne itu, hvis Corona-restriktionerne lempes væsentligt indenfor opsigelsesperioden, siger kulturcentrets direktør Dorthe Marie Siersbæk.
Annonce

Skjern: Corona udfordrer også Ringkøbing-Skjern Kulturcenter

Skjern: Siden den første nedlukning i marts har Ringkøbing-Skjern Kulturcenter været påvirket af de restriktioner, som Covid19 har medført.

Som landets øvrige kulturinstitutioner har Kulturcentret mistet en stor del af den faste omsætning som følge af de restriktioner, Corona-pandemien har pålagt erhvervet.

- Under nedlukningen var størstedelen af vores medarbejdere hjemsendt. Først i løbet af august blev vi fuldtallige igen, siger direktør for Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Dorthe Marie Siersbæk, i en pressemeddelelse.

Annonce

Skiftende restriktioner

Begrænsningerne på forsamling og omgangsformer har sat sit tydelige præg på dagligdagen i Danmark. Kulturcentret har forsøgt at navigere i de skiftende restriktioner de seneste måneder, mens de har forsøgt at planlægge en tid efter Corona.

- Vi havde håbet, vi kunne bevare en form for normalitet vinteren over, men det har vist sig umuligt, fortæller Dorthe Marie Siersbæk og fortsætter:

- De nye retningslinjer, der blev annonceret i sidste uge, begrænser en lang række af vores omsætningsgivende aktiviteter såsom julefrokoster, selskaber og mødeforplejning.

Annonce

Økonomiske konsekvenser

Tabet af omsætning i forbindelse med de seneste Corona-relaterede restriktioner har betydet, at Dorthe Marie Siersbæk har måttet træffe nogle vanskelige beslutninger.


Vi havde håbet, vi kunne bevare en form for normalitet vinteren over, men det har vist sig umuligt.

Dorthe Marie Siersbæk, direktør i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter


- Det er med stor ærgrelse, vi denne uge er blevet nødt til at opsige seks medarbejdere og ændre ansættelsesvilkårene for en syvende. Alle syv er skattede medarbejdere, som opfylder vigtige funktioner i det store og mangfoldige hus, Kulturcentret er, fortæller Dorthe Marie Siersbæk.

- Vi har ønsket at bevare tilknytningen til medarbejderne og har aftalt, at vi kan rive opsigelserne itu, hvis Corona-restriktionerne lempes væsentligt indenfor opsigelsesperioden.

- For at Kulturcentret fortsat kan fungere som områdets samlingspunkt, er det afgørende, at vi sikrer vores økonomiske fundament. Med de støtteordninger, der denne uge er blevet offentliggjort samt en række nye tiltag fra vores side, er vi overbeviste om, at vi kan komme sikkert igennem Corona perioden som forhåbentlig løses i løbet af foråret 2021, lyder det fra direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce