Annonce
Kultur

Corona rammer comeback som en knytnæve: Genforenede Malurt aflyser 31 koncerter

Malurt nåede blot fem koncerter på gruppens genforeningsturné, inden der kom et forbud mod større forsamlinger. Her er det på Magasinet i Odense, hvor koncert nummer fire og fem blev spillet. Foto: Simon Staun
Rockbandet Malurt har forberedt sig i næsten tre år på et comeback. Det blev blot til fem koncerter, inden forårsturnéen blev lagt ned af corona. Nu er samtlige sommerens koncerter og festivaler også aflyst, og de fem bandmedlemmer ved ikke, om de samles igen i 2021.

De fleste danskere fulgte med, da statsminister Mette Frederiksen talte til nationen mandag aften. Således også Michael Falch, forsanger i Malurt, der lige som landets øvrige musikere frygtede beslutningen om, at både koncerter og landets festivaler ville blive aflyst på grund af corona.

- Jeg havde desværre været så pessimistisk, at jeg havde forventet det, selv om den lille optimistiske fætter i mig hele tiden håbede på et mirakel, siger Michael Falch.

Efter knap tre års forberedelser til Malurt-turen kalder han det sindssygt ærgerligt at aflyse 31 turné- og festivalkoncerter.

- Vi er dog lykkelige over, at vi trods alt nåede at komme godt i gang på de første fem koncerter, siger Michael Falch.

Det helt store spørgsmål, som melder sig både hos fans og medlemmerne i bandet er, om de 31 aflyste koncerter overhovedet bliver til noget.

- Vi fem medlemmer i Malurt aftalte inden vores genforening, at den kun gjaldt for 2020. Men flere festivaler, som også står i en meget alvorlig situation, beder os nu mindeligt om at genoverveje situationen. Derfor er vi gået i tænkeboks hver for sig, siger Michael Falch.

Annonce

Må ikke blive et rivegilde

Forsangeren tror, at de færreste vil glemme sommeren 2020. Og han har i den sammenhæng en opfordring til alle i musikbranchen.

- Vi er alle sammen nødt til at skrue op for kreativiteten. Det vigtigste er, at det ikke udvikler sig til et rivegilde i dansk musikliv. Store navne har store udgifter og lider kæmpe tab nu, mens mindre og upcoming artister får sværere vilkår, fordi de store vil tage pladserne på programmet i næste års kalendere, siger Michael Falch.

Han understreger, at der skal tænkes som en samlet branche, at man hjælpe de mindre aktører, ligesom bookingbureauerne altid bør sørge for, at der efter store navnes optræden altid ligger et pænt overskud til spillestederne.

- Så kan spillestederne bruge de midler til at tage chancer med mindre kommercielle artister. Bureauer og de store artister, som alle vil have, må ikke udnytte situationen og malke arrangørerne for hårdt. Vi skal alle sammen vogte os for vores indre røvhul i den kommende tid, siger Michael Falch.

Han skrev flere dystopiske sange om atomkrig, kold krig og frygten for fremtiden tilbage i 1980'erne. Men ingen af dem handler om den situation, vi befinder os i netop nu.

- Mine Malurt-sange dengang var mere rettet mod atomtrussel, forurening, kold krig, fremmedgørelse og robotgørelsen af mennesket i den dengang kommende digitale tidsalder - vores nutid. Så nej, ingen af dem handler om en virus som corona, selv om flere af dem beskriver et samfund i panik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce