Annonce
Ringkøbing

Corona presser lejrskole: Rentefrit lån sikrer stedet et år frem

Udlejningen af Kronhede Lejrskole i Torsted har stået næsten stille siden corona-udbruddet i marts. Det udfordrer økonomien for den selvejende institution. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Annonce

Torsted: Der var brug for en økonomisk redningskrans.

For selv om der både er god plads og dejligt i skovens dybe stille ro, så har udlejningen af Kronhede Lejrskole nærmest stået bomstille siden corona-udbruddet i marts. Og det har smadret den selvejende institutions økonomi.

- Lejrskolen er kommet i en meget vanskelig situation på grund af Covid-19. Vi lejer normalt ud til skoler og institutioner på hverdage og familielejre i weekender. Men vi har været ramt af aflysninger og har stort set ikke lejet stedet ud siden marts. Det kan selvfølgelig mærkes, fortæller kasserer Karsten Frik Andersen.

Faktisk har situationen været så alvorlig, at lejrskolen ville være tvunget til at aflevere nøglerne og ophæve institutionen, hvis ikke den fik økonomisk hjælp. Men det har den nu fået. Økonomiudvalget har netop tilbudt Kronhede Lejrskole et rentefrit lån på 64.000 kroner, som skal afdrages med 500 kroner om måneden.

- Det er vi meget glade for. Det har været vigtigt for os at bevare en lejrskole i vores område. Lånet løser vores økonomiske udfordringer det næste år. Herefter håber vi på en opblødning i corona-situationen, så vi igen kan begynde at leje ud, siger kassereren.

Kronhede Lejrskole blev overdraget fra Ringkøbing Kommune i 1975. Den gang blev det anført i skødet, at kommunen har ret - men ikke pligt - til at overtage ejendommen, hvis den ikke længere skulle bruges som lejrskole.

Med det nye lån har Ringkøbing-Skjern Kommune et tilgodehavende på 250.000 kroner i lejrskolen.

Det har ikke været muligt for den selvejende institution at søge statens corona-hjælpepakker. Der er ingen ansatte, bestyrelsen er frivillig, og et tilskud til at betale de faste udgifter ville blive spist op af ekstra revisorregninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Annonce