Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-påbud undrer udvalgsformand: Den ene styrelse ved ikke, hvad den anden gør

Formanden for social- og sundhedsudvalget, Lennart Qvist (C), undrer sig over, at to styrelser ikke kan blive enige om samme politik. Foto Jørgen Kirk.
Lennart Qvist (C), social- og sundhedsformand, forstår ikke, hvorfor én styrelse påbyder lukning af plejehjem, mens Socialstyrelsen ikke indfører samme indgreb for så vidt angår sociale bosteder.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: I weekenden lukkede Ringkøbing-Skjern Kommune sine plejehjem for besøgende ud over en enkelt eller to meget nære pårørende.

- Det skete efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller formanden for social- og sundhedsudvalget, Lennart Qvist (C).

Hvad der undrer ham, er dog, at samme påbud ikke omfatter kommunale bosteder for eksempelvis borgere med psykiske lidelser.

- De hører ind under en anden styrelse (Socialstyrelsen, red.), og her har man altså ikke fundet grundlag for at lukke besøgende ude, siger Lennart Qvist.

Det undrer ham, for det er jo udsatte og sårbare mennesker, der opholder sig på bostederne.

- Vi har da også rettet henvendelse til de to styrelser og spurgt, hvorfor de ikke koordinerer deres tiltag.

Lennart Qvist understreger, at kommunen selvsagt følger de påbud og retningslinjer, der kommer fra de forskellige styrelser.

- Det betyder altså, at vi har lukket for besøgende på plejehjemmene, men at det samme ikke gælder for bostederne. Men i øvrigt bruger vi selvfølgelig vores sunde fornuft, så vi kan undgå smitte, understreger han.

Annonce

Ingen oplysninger

Ifølge Lennart Qvist har kommunen fået oplyst, at påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed bygger på dels kommunens aktuelle smittetal, dels det forhold, at der er smittede minkbesætninger i kommunen.

- Vi har ikke fået noget at vide om, hvorfor minkbesætningerne skulle udgøre en særlig risikofaktor, fastslår han.

I Dagbladet lørdag kunne avisen dog citere overlæge Anne Hempel Jørgensen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der udtaler, at påbuddet i blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune er givet "ud fra et forsigtighedshensyn".


Vi har ikke fået noget at vide om, hvorfor minkbesætningerne skulle udgøre en særlig risikofaktor.

Lennart Qvist, formand for social- og sundhedsudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce