Annonce
Tarm

Corona kvalte restaurantdrøm: Thoni vil sælge sit madsted efter få måneder

Thoni Suwansri vil sælge restauranten Thonis Thai Take Away, som åbnede i slutningen af oktober, og som ligesom resten af restaurantbranchen har været ramt af corona-nedlukningen. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Lokal thairestaurant nåede kun at have åbent for gæster i mindre end to måneder, før en ny corona-nedlukning betød, at man kun måtte sælge takeaway. Nu er restauranten sat til salg.
Annonce

TARM: Det er ikke thaimad i en dansk, mild version. Det er thaimad, som det blev lavet i landsbyen. Nogle af kunderne har da også syntes, at maden var lidt stærk, men kundernes ros er der nok af.

30-årige Thoni Suwansri er nemlig ikke ene om at være ret glade for hans mors mad. Men nu må mor og søn sande, at tiden ikke er til at drive restaurant. Derfor er den sat til salg efter få måneder med åbent.

- Det har jeg det ikke godt med. For det har egentlig været vores drøm. Det har været meget svært for mig at sige restauranten fra, fortæller Thoni Suwansri.

Han kom til Danmark som syvårig, da hans thailandske mor havde fundet en dansk mand i Thy. Nu har han så boet i Tarm i et par år, er blevet gift, har købt hus og har datteren Silke på snart to år. Det er netop familielivet med hustruen og Silke, der i sidste ende har fået ham til at sige stop for restauranten.

Annonce

Streng corona-nedlukning

Thoni Suwansri har drevet weekend-restaurant med sin mor siden 31. oktober. De har tidligere kørt rundt med en ombygget campingvogn for at servere thailandsk streetfood rundt om i det vestjyske.

I det sene efterår tog de så endnu et skridt, da de åbnede Thonis Thai Take Away på hovedgaden i Tarm. Trods restaurant-navnet var tanken også, at der skulle være enkelte pladser til, at man kunne sidde i restauranten at spise sin thaiboks.

Restauranten holder åbent fra klokken 17 for takeaway, men allerede fra klokken 10 begynder Thoni Suwansri at gøre klar. Foto: Sebastian Engelberth Hansen

Men corona-nedlukningen fra december har skabt problemer for de danske restauranter.


Jeg havde slet ikke regnet med, at corona ville være så streng.

Thoni Suwansri, restaurantejer, Tarm


Nu er det kun takeway. Thoni Suwansri er da heller ikke i tvivl om, at corona har spillet en rolle i, at restauranten nu skal sælges efter tre måneder.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at corona ville være så streng. Da vi tænkte på at åbne restauranten, var nedlukningen ved at komme, men jeg tænkte ikke, det ville vare så lang tid. så vi kløede bare på, siger Thoni Suwansri.

Annonce

Mindst 10 arbejdstimer dagligt

Både Thoni Suwansri og hans mor arbejder ved siden af weekendarbejdet med restauranten. Hun gør rent. Han arbejder fra mandag til torsdag hos Vestas i Ringkøbing. Det bliver til mere end 40 timer.

Når Thoni Suwansri samtidig arbejder 11-12 timer dagligt fredag, lørdag og søndag, når restauranten er åben, har arbejdsbyrden været stor. Arbejdsugen er alt i alt på syv dage med mindst 10 timers arbejde hver dag.

Før Thoni Suwansri åbnede Thonis Thai Take Away i Storegade, serverede han thailandsk streetfood rundt om i det vestjyske. Foto: Sebastian Engelberth Hansen

Da man åbnede i oktober, troede han på, at han til sommer kunne sige Vestas fra, drive restaurant og have en ansat hver anden weekend, så der også blev tid til familielivet.

- Forretningen går godt, og indtægten er også god; bare ikke til at jeg kan have en ansat endnu. Så jeg skulle enten stoppe på Vestas eller med restauranten. Planen var, at jeg skulle stoppe i Vestas til sommer, hvis ikke corona havde lukket ned så længe. Det var min plan. Men jeg tog beslutningen om at sælge restauranten nu. Ellers ville det gå galt med familielivet, så den beslutning har jeg taget hurtig,t siger Thoni Suwansri.

Annonce

Vil være selvstændig igen

Selvom restauranten altså ikke blev den ønskede succes i første omgang, går han stadig med fremtidsplaner om at blive selvstændig på et tidspunkt.

- Jeg vil gerne have min egen restaurant eller en virksomhed. Det er stadig planen. Jeg er uddannet maler, så virksomheden kunne være noget med gulvmaling. Så slipper jeg også for weekendarbejde. Så har jeg stadig familieliv i weekenden, som et normalt menneske, siger han med et smil i stemmen.

Lige nu er der dog stadig arbejde i weekenderne. For restauranten på Storegade holder efter planen åbent, indtil den er blevet solgt, eller man kan komme ud af lejemålet til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Annonce