x
Annonce
Ringkøbing

Corona kan koste Brodersen 150.000 kroner om måneden

Det koster Bent Brodersen og hans kolleger rigtig mange penge, at deres butikker enten er midlertidigt lukket eller at kunderne holder sig væk på grund at corona. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Ringkøbing: Det er rigtig dyrt at drive butik uden kunder.

Det kan handelsrådsformand Bent Brodersen mærke på sin egen forretning Brodersens i Ringkøbing, der sælger smykker og ure.

- Det er ikke lige tiden til at købe guld og sølv, selv nethandlen står stille. Sammen med en elev holder jeg åbent to timer om dagen, når posten kommer. Uden kunder vil Corona-krisen koste mig 150.000 kroner om måneden, selv om jeg får lønrefusion for de medarbejdere, der er sendt hjem, fortæller han.

Før virussen lagde gaderne øde, var de otte i butikken.

Der er derfor udsigt til et rigtig dyrt forår for Bordersen - og alle de andre detailhandlende - som enten er tvunget til at lukke ned, eller som må kigge langt efter kunderne, der bliver hjemme.

- Lige nu ved ingen, hvor længe det varer. Og udfordringerne vokser dag for dag. De butikker, som har kunnet omstille sig, vil klare sig bedre end andre. Takeaway og nethandel er nogle at metoderne. Men det kan få uoverskuelige konsekvenser, hvis det trækker ud i måneder, mener Bent Brodersen.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce