Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-hygiejne er en ren succes for skoler og institutioner: Nu overvejer politikerne, om det kan fortsætte

Erfaringerne med ekstra hygiejne er så gode, at det nu skal undersøges, om det kan fortsætte, når alle er blevet vaccinerede og hverdagen vender tilbage på et mere normalt niveau. Foto: Johan Gadegaard.
Sygefraværet er faldet så markant, at politikerne nu har bedt om en beregning af gevinsten og omkostningen ved at fortsætte med det.

RINGKØBING-SKJERN: Rengøringen på skoler og i daginstitutioner fik et kæmpe nøk op, da Danmark blev ramt af coronaen, og sammen med sprit og hyppige håndvaske har det givet en sidegevinst, som ingen havde regnet med, da det brød løs: Sygefraværet er faldet markant.

Allerede efter første nedlukning i 2020 kunne personalet i kommunen berette om færre løbende næser, og erfaringerne med ekstra hygiejne er så gode, at det nu skal undersøges, om det kan fortsætte, når alle er blevet vaccinerede og hverdagen vender tilbage på et mere normalt niveau.

Syn for sagn

For nylig holdt børne- og familieudvalgsformand Trine Ørskov (S) møde med de forskellige medarbejderrepræsentanter om de forestående budgetforhandlinger, og herfra var det et klart ønske, at rengøringen fortsætter med høj standard. Det har nemlig medført, at børn og personale har fået mindre sygefravær.

- De peger på bemærkelsesværdige resultater. Måske er det ikke så mærkeligt, at der er mindre sygdom, når der bliver gjort mere rent, men nu har vi fået syn for sagen, siger Trine Ørskov.

Annonce

Skal beregnes

Forslaget har politikerne valgt at sende videre til administrationen, som skal beregne effekter og konsekvenser, for det handler i sidste ende om prioritering, når pengene skal findes.

Men på den anden side er der også en gevinst at hente i form af mere kontinuitet i hverdagen, fordi sygedage ikke på samme måde kommer på tværs. Om der så er en realistisk chance for mere rengøring i fremtiden, er en anden sag.

- Jeg fornemmer, at det er noget, som optager rigtig mange politikere, konstaterer Trine Ørskov.


Jeg fornemmer, at det er noget, som optager rigtig mange politikere.

Trine Ørskov, udvalgsformand (S)


En ny, men endnu ikke offentliggjort analyse, giver en indikation af, hvor meget forskel hygiejne kan gøre.

Berlingske kunne forleden berette, at Finanssektorens Arbejdsgiverforening har beregnet, at arbejdsmarkedet kan spares for 380.000 sygedage om året, hvis børn i folkeskoler og daginstitutioner fortsætter med at vaske hænder på samme måde som coronaanbefalingerne foreskriver. Årligt vil det give en besparelse på 900 millioner kroner, eller hvad der svarer til 1700 fuldtidsstillinger, skriver Berlingske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce