Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona har positiv effekt på vestjysk pride: Op mod 3000 går med i optoget i Ringkøbing

Emil Sloth Sig, forperson i West Coast Pride, forventer op mod 3000 deltagere i pride-optoget. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Mange steder er pride-optogene blevet aflyst, men ikke i Ringkøbing, og det får udenbys gæster til at rejse til Vestjylland for at deltage.

RINGKØBING: Aflysning, aflysning, aflysning.

Sådan har det lydt i halvandet år, og her i sommeren har det ikke været en undtagelse, når det kommer til pride-optogene, der skal hylde mangfoldighed og seksuelle minoriteters plads i samfundet - og faktisk giver det nu en uventet sideeffekt, når Ringkøbing for første gang er vært ved et pride den 11. september. I og med at mange prides er aflyst, har mange af dem, der normalt går til prides i storbyerne, besluttet sig til at drage mod Ringkøbing. Det vækker glæde hos arrangørerne.

- Det er noget nær den eneste parade, der er, og når vi ser, hvor mange der kommer udenbys fra, så er det omkring 1000 og hvis vi så tager de lokale med, kan det komme op på 3000, fortæller Emil Sloth Sig, forperson for West Coast Pride.

Annonce

Om det så bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, der kan trække udenbys gæster til, har han ikke et bud på. Det er op til den efterfølgende evaluering at afgøre.

Omfangsrigt kultur og debatprogram

Knap så afgørende bliver besøgstallet, når første del af West Coast Pride skydes i gang den 2. august med Dialog- og Kulturuge. Her er der fire dialogmøder i teltet på havnepladsen. Første møde handler om LGBT-personers trivsel på arbejdspladsen. Næste møde handler om LGBT-børn i folkeskolen, mens tredje møde handler om den udvikling, der lige nu ses i Østeuropa. Lørdag den 7. august samles der op med en større debat i samarbejde med Dagbladet.

- Vi har lavet målrettet kommunikation til dem, som kunne være interesserede, og det betyder eksempelvis, at lærere og pædagoger er inviteret til debat om trivsel i skolen, så det er målrettet der, hvor det giver størst mulig indflydelse. Målsætningen er ikke, at der skal komme 100 mennesker, men kommer der 20, som arbejder med det, så er det godt. Og det holdes på en åben plads, så hvis folk vil ind og opleve debatterne, kan de bare gøre det, fortæller Emil Sloth Sig.

West Coast Pride har sammen med Ringkøbing Biograf lavet et filmprogram med tre film om emnet, og billetterne er til en meget fordelagtig pris. Her håber Emil Sloth Sig at så mange som mulig vil benytte sig af tilbuddet og gå ind og se filmene, som de kan snakke videre om derhjemme. Dialog- og Kulturugen afslutter med gudstjeneste søndag den 8. august.


Det er noget nær den eneste parade, der er, og når vi ser hvor mange der kommer udenbys fra, så er det omkring 1000 og hvis vi så tager de lokale med, kan det komme op på 3000.

Emil Sloth Sig, forperson West Coast Pride


Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce