Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona giver travlhed i onlinebutikker - og lidt ekstra travlt hos lokale købmænd der bringer varer ud

Købmanden i Houvig, Michael Ingvartsen, bringer lidt flere grønne mælkekasser ud til kunderne i denne tid. Han har 60-70 faste kunder, og har fået 10 procent ekstra på grund af coronavirus. Foto: Kaj Poulsgaard
Mr. Beef og Friskfangetfisk.dk har travlt i disse dage. De lokale fysiske butikker bringer lidt flere varer helt ud til kunderne.

RINGKØBING/SKJERN: Allerede onsdag aften, da meldingen om, at Danmark gik i corona-mode, kom, begyndte det at tikke ind med bestillinger hos webshoppen Mr. Beef i Ringkøbing, der leverer kød lige til døren.

- Jeg vil sige, at vi har haft minimum det dobbelte antal bestillinger, hvis ikke tre gange så mange de seneste par dage, fortæller Ole Østberg, der driver Mr. Beef.

Også hos webshoppen Friskfangetfisk.dk i Hvide Sande har der været flere kunder end normalt på websiden.

- Det er ikke eksploderet, men der er sket en voldsom vækst i forhold til det normale. Folk er begyndt at bestille til næste uge, men vi kan først se på mandag, hvor meget det drejer sig om, siger Torben Høj, som ejer Vestfisk, der er medejer af webshoppen.

Hans administrative medarbejder Philip Bay Thøgersen har kigget lidt nærmere på tallene og vurderer, at den seneste uge har ligget 200-300 procent over en normal uge.

- Og vores torsdag, som er ugens mest stille dag, har ligget 1000 procent over normalt, siger han.

Uddeler Jimmi Fyrsterling fra Dagli' Brugsen i Kloster er ved at pakke en kasse købmandsvarer. Torsdag solgte han dobbelt så mange varer som på en normal torsdag, til gengæld har han kun fået få ekstra henvendelser om udbringning af varer. Foto: Kaj Poulsgaard

Råvarerne er der

Begge firmaer kan se frem til en weekend med ro i pakkerierne, men en travl uge venter forude. Der er der en forventning om, at bestillingerne fortsat vil tikke ind.

- Vi har tiltro til, at der sker noget i den kommende uge også, siger Ole Østberg, der ikke forudser problemer med at klare ekstra leverancer hos Mr. Beef.

- Vi har ingen problemer med at få råvarer. Der ligger så meget på lagre hos de store grossisthuse i Danmark. Og når det offentlige er lukket ned, skal deres kantiner ikke have varer, forklarer han.

Både hos Mr. Beef og Friskfangetfisk.dk glæder man sig over det øgede salg, men understreger også, at man er ked af corona-situationen.

Annonce

Lidt ekstra i fysiske butikker

Fysiske dagligvarebutikker leverer også varer til kunderne, blandt andet SuperBrugsen i Skjern, der kører ud med varer to gange om ugen.

- Vi har faktisk ikke flere bestillinger, end vi plejer at have. Jeg tror kun, at vi har haft en ekstra udover det normale, fortæller salgsassistent Ella Harck.

Hos Dagli' Brugsen i Kloster, der kører ud med varer mandag, onsdag og fredag, har de også kun fået et par henvendelser om ekstra udbringninger.

- Jeg tror, at vestjyderne tager det stille og roligt, siger uddeler Jimmi Fyrsterling.

Han oplevede dog, at butikken omsatte for dobbelt så meget som normalt torsdag, og derfor måtte han have expreslevering af mælk fra Arla fredag morgen for ikke at have tomme hylder. Lørdag forventer han, at der er fyldt på alle hylder igen.

Købmanden i Houvig kører gratis ud med varer alle ugens syv dage. Det har sikret butikken en fast kundekreds på 60-70 primært ældre mennesker, og ejeren Michael Ingvartsen kan godt mærke, at coronavirussen for alvor er kommet til Danmark.

- Vi har fået 6-7 ekstra henvendelser. Det er der fint plads til. Vi kan også godt klare flere, siger Michael Ingvartsen.

- Det største ”problem” er faktisk at lade være med at give hånd, som jeg plejer. Men det skal jeg jo lade være med. Og flere steder sætter jeg varerne uden for døren nu, siger Michael Ingvartsen.

Kære læser. Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Du kan være med til at støtte den indsats med et abonnement for 49 kroner om måneden i en tid, hvor lokale medier er presset over hele verden her: støt os. Til gengæld får du også adgang til alle vores låste artikler om andre lokale emner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce