Annonce
Navne

Handelsdirektør kalder corona for en øjenåbner: - Det er vigtigt at se smil rundt omkring i byerne

Marianne Møller glæder sig rigtig meget over genåbningen af butikkerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ringkøbing Fjord Handelsråd er klar med flere tiltag, der vil bliver rullet ud i det kommende år, siger hun. Foto: Kaj Poulsgaard
Direktøren for Ringkøbing Fjord Handelsråd, Marianne Møller, er lykkelig for, at butikkerne åbner igen. Hendes job er at være med til at styrke de lokale butikker og være med til at skabe oplevelsesrige bymidter, og hun håber, at de corona-tomme byer har været en øjenåbner.

Ringkøbing-Skjern: Da Marianne Møller blev opfordret til at søge jobbet som direktør for Ringkøbing Fjord Handelsråd, var hun egentlig ikke i tvivl, om hun skulle sige ja til stillingen.

- Jeg synes, at der ligger nogle spændende muligheder i jobbet. Jeg havde snuset lidt til organisationen, da jeg sidste år arbejdede med projektet "Uddannelse på gadeplan" for Ringkøbing Fjord Handelsråd. Jeg kendte bestyrelsen og samarbejdspartnerne. Og så synes jeg, at det er spændende at videreføre de tanker og ideer, der ligger om at styrke butikker og oplevelsesrige bymidter i handelsbyerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Marianne Møller.

- Det er klart, at onlinehandel er en udfordring for mange af vores butikker. Men onlinehandel og fysiske butikker supplerer hinanden godt. Som kunder vil vi gerne ud i de fysiske butikker. Vi vil have vejledning, se, mærke og føle de varer, vi køber. Der stilles store krav til de fysiske butikker, men der er brug for dem, siger Marianne Møller.


Vi har aldrig før prøvet at undvære bylivet og de mange smil. Det vil være en øjenåbner for det at handle lokalt.

Marianne Møller


- Det er i høj grad også blevet synligt under corona. Vi nyder, at gå tur i naturen, men også at gå gennem byen. Der sker der noget andet. Der er der liv på en anden måde end i naturen.

Annonce

En øjenåbner

- Det har ikke været rart at se byerne tomme. Jeg håber, at vi har set, hvor stor en glæde det gør, at der er liv i byen. At du får et smil, når du møder nogen. Vi har aldrig før prøvet at undvære bylivet og de mange smil. Det vil være en øjenåbner for det at handle lokalt. Det så vi også med den gode julehandel. Vi har fundet ud af, hvor vigtigt det er med lokale butikker, siger Marianne Møller.

Nu glæder hun sig til, at handelsrådet kan få rullet flere af de initiativer ud, der ligger klar i støbeskeen.

- Vi har kørt nogle webinarer, og udviklingsforløbet 1 til 1, hvor butikkerne får individuel rådgivning. De 10 butikker, som butiks-eksperten Palle Kjær har været rundt til, roser forløbet meget, så det er et af de koncepter, der skal rulles endnu mere ud, siger Marianne Møller.

Som hidtil eneste ansatte i Ringkøbing Fjord Handelsråd har Marianne Møller nok at se til, men det generer hende ikke:

-  Jeg har bolden lige fra det praktiske til det strategiske. Men det er spændende at være med til at bygge en ny organisationen op, og det er et godt arbejde for en vigtigt branche. 17 procent af arbejdsstyrken i Ringkøbing-Skjern Kommune er ansat i detailhandelen. Bylivet spiller en stor rolle, både for bosætning, handel, turisme og kultur. Handelslivet er med andre ord en stor og meget vigtig brik i det store puslespil, siger Marianne Møller.

Hun kommer til at have et tæt samarbejde med Turistrådet og Erhvervsrådet, og så er hun naturligvis glad for Lalandia, Naturkraft og alle andre lokale aktiviteter, der skaber liv og arbejdspladser.

- Lalandia bliver et stor aktiv for området og for byerne. Det er en af de ting, der er med til at sikre, at vi kan bevare en bred vifte af forskellige butikker for både at dække behovet og for at være attraktive handelsbyer. Vi er i konkurrence med både Herning og Holstebro. Derfor skal vi blive ved med at være skarpe, siger Marianne Møller.

Annonce

At udnytte sit fulde potentiale

Marianne Møller har en master i positiv psykologi, og hun har altid været optaget af, hvordan man som menneske udnytter sit fulde potentiale.

- Jeg bliver ved med at undervise i psykologi på Handelsgymnasiet. Det er en rigtig god kombination med direktørjobbet, at jeg stadig har kontakt til de unge, og jeg holder meget af at arbejde med relationer mellem mennesker og menneskers trivsel - både som coach og som studievejleder.  Hvad skal der til for at skabe trivsel og arbejdsglæde, og hvordan er det lige, man får vendt sit mindset til at se glasset som halvt fuldt og ikke halvt tomt. I min verden er man selv herre over sine tanker - og man kan arbejde med dem, siger Marianne Møller.

Marianne Møller

Marianne Møller er 47 år.

Hun er født og opvokset i Hover, og bor i dag på Mølhøj i Ringkøbing.

Uddannet turistøkonom i Aarhus, har en diplomuddannelse i erhvervspædagogik og ledelse samt en master i positiv psykologi.

Marianne Møller har tidligere været ansat i Turistgruppen Vestjylland, Ringkjøbing Amt og Ringkøbing Medborgerhus. Var fra 2007 til 2010 købstadschef i Ringkøbing og kom derefter til Ringkøbing Handelsgymnasium, nu UCRS, hvor hun har arbejdet i ti år som studievejleder og underviser i psykologi og leadership. Hun underviser stadig lidt, da hendes nye job som direktør fra Ringkøbing Fjord Handelsråd "kun" er 30 timer om ugen.

Marianne Møller bor sammen med Lars Bundgård, og har børnene Marius på 17 år, der går på andet år på STX og Emma på 21 år, der er hjemme på sabatår. Der er også to bonusbørn i husstanden på 19 og 22.

Hun elsker naturen, at rejse og opleve nye ting, at være sammen med børn og venner, kreative sysler og er også blevet grebet af vinterbadning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce