Annonce
Ringkøbing

Corona eller ej: Primo Tours sælger fortsat masser af rejser

Udsigten til blå himmel og sommerlige temperaturer giver fortsat masser at se til hos Primo Tours, der har godt gang i salget af rejser. Arkivfoto: Henrik Breum
Direktør i Primo Tours-koncernen, Bjarke Hansen, har en tro på, at den omsiggribende corona-virus dør ud i takt med, at foråret kommer.

Ringkøbing: Når direktør og ejer hos Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing, Bjarke Hansen, kigger på salgstallene for januar og februar i år og sammenligner med samme periode i 2019, er han egentlig godt tilfreds.

- Målt på antallet af solgte rejser er vi foran. Vi sælger masser af rejser hver dag. Men vi har set en lille afmatning i folk, der ringer til os og bestiller, siger Bjarke Hansen.

Han er fuldt ud opmærksom på, at mediernes massive omtale af den smitsomme corona-virus og strømmen af aflyste arrangementer kan sætte spor, der også rammer charterbranchen.

- Jeg kan ikke vide, hvordan de kommende uger kommer til at gå, men også fredag har vi salgsmæssigt haft en normal dag, tilføjer Primo Tours-direktøren.

Nogle af opkaldene kommer fra kunder, der allerede har bestilt en rejse til et senere tidspunkt, og nu ønsker at vide, hvordan de skal forholde sig.

Annonce

Den del af befolkningen, som er nervøs af natur, bliver endnu mere nervøs i sådan en situation her - også, når de skal booke deres ferie.

Bjarke Hansen, direktør og ejer, Primo Tours

Forårets milde vinde

Bjarke Hansen siger videre, at koncernen - der blandt andre også omfatter selskaberne Aarhus Charter og SunCharter - ikke har så mange gæster af sted på nuværende tidspunkt. Der vil derfor gå en rum tid, inden en mulig nedgang i salget af rejser vil smitte negativt af på årsregnskabet:

- Så kommer vi til at justere kapaciteten, hvis det bliver nødvendigt, siger Bjarke Hansen om mulige corona-konsekvenser.

Direktøren hos Primo Tours har dog 'en tro på, at det her normaliserer sig igen':

- Den slags virussygdomme har det med at dø ud, når foråret kommer; som man typisk ser det med eksempelvis influenza.

Bjarke Hansen er derfor slet heller ikke ude i at tegne skrækscenarier:

- En del af de steder, vi flyver til, er ingen personer meldt syge, så måske folk burde tage ud at rejse. Men det er en speciel situation, vi står i. Det er vores opgave at snakke med alle kunder og lytte til deres bekymringer. Og at henvise kunderne til steder, hvor de kan læse mere omkring blandt andet rejsevedledninger i forhold til corona-virus.

Befolkning delt i to

Bjarke Hansen sidder med en fornemmelse af, at den danske befolkning groft sagt er delt i to - de nervøse og de hærdede:

- Den del af befolkningen, som er nervøs af natur, bliver endnu mere nervøs i sådan en situation her - også, når de skal booke deres ferie. De har svært ved at finde ud af, hvad der er op, og hvad der er ned. I den anden del er der folk, der er blevet hærdet og ikke sådan lader sig påvirke af medierne, siger direktøren hos Primo Tours.

I det lys henviser han til en periode for en håndfuld år siden, hvor mange mennesker blev ramt af terrorfrygt og derfor ikke turde rejse uden for Danmarks grænser. På den anden side var der dem, der holdt fast i deres feriedrømme - ud fra en devise om, at terrorister ikke skal spolere vores rejseplaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

Annonce