Annonce
Hvide Sande

Corona eller ej: Der bliver fyret ekstra op under julestemningen i Hvide Sande

Der er lagt til op til masser af julestemning i Hvide Sande søndag 6. december, hvor mange givetvis vil glæde sig over, at et juleskib - med slik i lasten - lægger til kaj bag auktionshallen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Ny julebelysning, musik i gaden og et skib, der er ladet med slikposer. Det er blot nogle af trækplastrene søndag 6. december i Hvide Sande.

Hvide Sande: Jo vist, julen er hjerternes fest, men det er slut med de røde af slagsen i højtidens gadebelysning i Hvide Sande.

- Der har været snak om fornyelse. Vi har gennem mange år haft røde hjerter gennem byen. Vi gik sammen med Erhvervssamvirke Vest for at forsøge at finde en løsning med et mere ensartet look, siger formanden for Foreningen Havnen i Hvide Sande, Karsten Madsen.


Annonce

Udvalget har blandt andet set på julebelysning længere oppe på nordvestkysten, og den løsning har vi taget til os

Karsten Madsen, formand for Foreningen Havnen


Han tilføjer, at den slags elektriske installationer ikke er noget, man bare lige sådan kaster sig ud i, når man bor i postnummer 6960, hvor vejr, vind og salt fra havet spiller ind:

- Vi ville sikre, at vi kunne garantere, at det holder i mere end bare ét år. Så vi har haft et mindre udvalg til at finde en løsning. Udvalget har blandt andet set på julebelysning længere oppe på nordvestkysten, og den løsning har vi taget til os, tilføjer Karsten Madsen om de lysende stjerner, der vil præge bybilledet og nogle af byens butikker i den kommende tid.

Drive-in slikudlevering

For de borgere, der elsker at have julelys i øjnene, bliver søndag 6. december en helt særlig dag i Hvide Sande; for dér kommer juleskibet ind sidst på formiddagen.

- Af hensyn til diverse corona-restriktioner lægger skibet i år til ved kajen bag auktionshallen, og der vil være færre nissehjælpere om bord end ellers, siger Lei Iben Raunow, destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening.

Når juleskibet er fortøjet, står den på udlevering af slikposer. Dette kommer til at foregå som drive-in for at sikre passende afstand mellem de mange forventningsfulde. Arrangørerne er helt på det rene med, at det kan skabe en bilkø eller to.

På denne anden søndag i advent kommer der også musik i gaderne. De festlige juletoner bliver leveret af en håndfuld musikere i det vestjyske orkester SPT Swingers:

- De sørger for at gå rundt hele tiden, så der ikke opstår forsamlinger, tilføjer Lei Iben Raunow, der - pandemi eller ej - garanterer, at der også bliver jul i Hvide Sande i år.

Annonce

20 ekstra gavekort

I en række af byens butikker får kunderne frem mod højtiden mulighed for at gøre brug af et stempelkort, der kan vise sig at være en gave i sig selv.

Hver gang, man køber for minimum 150 kroner, får man et stempel, og når man har 10, deltager man i lodtrækning om stribevis af gode præmier fra de deltagende butikker:

- Der ud over har vi fra foreningens side valgt at smide 20 ekstra gavekort á 100 kroner i puljen for at bakke op omkring den lokale handel, siger Karsten Madsen, formand for Foreningen Havnen.

Når han tager 2020-pulsen på handelslivet i Hvide Sande, synes han, at de fleste butikker 'generelt har haft en god sommer':

- Men i denne tid mangler vi lidt den daglig trafik af tyskere. Der bliver lidt stille rundt om i byen, og det er svært at sige, hvordan det udvikler sig, tilføjer Karsten Madsen.

Men mon ikke, der bliver lidt trængsel og alarm, når julebelysningen bliver tændt, og når skibet - der er ladet med slik - lægger til kaj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ro på vestjysk S-bagland: En enkelt har meldt sig ud i protest, men der er generel opbakning til partilinjen

Annonce