x
Annonce
Kultur

Corona bremser ikke singlefest: - Vi skal ikke sige, at folk skal holde afstand, når de danser

Op mod 100 singler mødes på Generator til singlefest på lørdag - coronavirus eller ej. Arkivfoto: John Randeris


RINGKØBING: Coronavirussen får ikke lov at stikke en kæp i hjulet for de af Vestjyllands singler, der på lørdag stimler sammen på Generator, hvor Facebook-gruppen Single Club i Ringkøbing-Skjern holder fest.

Selv om der skulle være nogle, der kommer med bagtanker om mere end bare at sidde og snakke, så vil arrangørerne ikke tage rollen som politibetjente på sig. Det fortæller stifter af Single Club i Ringkøbing-Skjern, Ditte Hedevang Nielsen:

- Vi skal ikke sige til folk, at de lige skal holde en meters afstand, når de danser, eller at de ikke må stå og kysse i hjørnet, siger hun.

- Det er megaærgerligt med coronavirussen, at man skal blive så kolde og upersonlige over for hinanden - selvfølgelig skal folk have lov til at danse, siger Ditte Hedevang Nielsen.

- Jeg ved godt, at der er meldt ud, at man ikke skal røre hinanden, men vi kommer til at tage det mere afslappet, lyder det.

Annonce

Tæt på fuldt hus

Arrangementet har plads til 100 personer - altså langt under den grænse på 1000 personer, som regeringen anbefaler - og der er rift om pladserne.

- Vi er tæt på 90 nu, og der er kommet 15 ekstra til de seneste dage. Jeg tænker, at vi rammer 100, inden vi når lørdag, sigeren stifteren af den digitale singleklub.

- Vi fortsætter festen, men folk skal tage forholdsregler, siger Ditte Hedevang Nielsen.

Bliv væk, hvis du er syg

Af forholdsregler kan nævnes, at Generator har indkøbt ekstra håndsprit og sæbe. Hvis man som deltager begynder at føle kriller i halsen op til lørdagens bal, så har arrangøren også en opfordring:

- Vi er ikke ligeglade med folks helbred; hvis der er nogle, der ikke føler sig helt friske, forventer vi, at de bliver hjemme - så skal man ikke med til festen. Vi kommer til at opfordre til, at man overholder retningslinjerne, siger Ditte Hedevang Nielsen.

Giv IKKE pote

Single Club i Ringkøbing-Skjern kommer også med en opfordring i forhold til sikkerheden ved velkomsten:

- Det vil være nærliggende, at man springer over at sige pænt goddag med håndtryk, siger Ditte Hedevang Nielsen.

Lidt hurtig hovedregning (med lommeregneren til hjælp) viser da også, at hvis hver af de potentielt 100 gæster skal give hånd til alle andre til stede, vil der blive trykket hånd 4950 gange på Generator på lørdag.

Hvad kyssene angår, så tror stifteren af singleklubben ikke, det bliver et problem.

- Det er jo først gang, folk mødes, så jeg tror ikke, det ender med, at det er nogen, der kommer til at stå og kysse i hjørnerne - selv om Genrator vistnok har et kyssehjørne, siger Ditte Hedevang Nielsen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce