Annonce
Kultur

Corona-benspænd slår ikke Ringkøbinggarden ud trods tabt forår

Ringkøbinggarden har været lagt ned af corona-krisen, men nu starter den op igen efter dvalen. Arkivfoto Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix.
Ringkøbinggarden var klar til den store genstart; men så kom corona-krisen i vejen. Nu lysner det imidlertid, mandag den 8. juni bliver første øveaften i de nye træningslokaler på Generator.
Annonce

RINGKØBING: Carsten Leidesdorff Skov, formand for Ringkøbinggarden ærgrer sig over et "tabt" forår.

Garden havde ellers lagt an til den store genstart efter en periode præget af krise, og foråret var startet godt med et tætpakket program allerede i den første uge af marts, blandt andet med en koncert på Landbobankens generalforsamling.

- Men så, onsdag den 11. marts om aftenen, blev alt forandret, og lige siden har vi levet i skyggen af corona-krisen, der jo betød, at musikskoler og lignende måtte lukke ned, konstaterer han.

- Men det kan ikke nytte at klage; det er jo ens for alle. Vi har brugt tiden til at gøre vore nye klublokaler på Generator færdige. Og nu er der heldigvis lys for enden af tunnellen. Musikskoler og foreninger må genåbne den 27. maj, og vi holder den første træningsaften mandag den 8. juni, selv om vi altså stadig højst må være 10 personer samlet.

Det bliver tidligere og nuværende gardere, der mødes denne aften. De nye, der allerede skulle have været gennem et introduktionskursus, og som allerede skulle have været klar til at tage med ud at spille, må vente til efter sommerferien.

Annonce

Naturkraft droppet

Det, der ærgrer Carsten Leidesdorff Skov mest, er, at Ringkøbinggarden ikke kommer til at spille ved åbningen af Naturkraft den 12. juni.

- Men som følge af corona-krisen har vi ikke fået flere nye gardere endnu, og vi har heller ikke haft mulighed for at træne, så derfor kan vi ikke spille ved åbningen. Men vi skal dog spille i andre sammenhænge hen over sommeren, og vi vil nogle gange i løbet af sommeren og efteråret spille i byens gader for at vise, at vi stadig er her, og for at gøre reklame for vort aspirantprogram, siger han.

Garden søsætter efter sommerferien et helt nyt aspirantprogram i tæt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kulturskole - det, der tidligere hed "musikskolen". Kort fortalt går det ud på, at nye gardere skal hurtigt i uniform og med ud at optræde allerede efter to måneders intensiv træning.

- Aspirantprogrammet skulle egentlig være startet i marts, men det blev selvfølgelig ikke til noget på grund af coronaen. Vi havde dog fået kontakt til et antal interesserede, og dem har vi fastholdt kontakten med. Vi håber også, at andre vil være interesseret i at deltage på aspirantkurset. Vi har et informationsmøde mandag den 3. august, siger Carsten Leidesdorff Skov.

Det nye klubhus åbnes officielt lørdag den 26. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce