Annonce
Kultur

Corona-benspænd slår ikke Ringkøbinggarden ud trods tabt forår

Ringkøbinggarden har været lagt ned af corona-krisen, men nu starter den op igen efter dvalen. Arkivfoto Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix.
Ringkøbinggarden var klar til den store genstart; men så kom corona-krisen i vejen. Nu lysner det imidlertid, mandag den 8. juni bliver første øveaften i de nye træningslokaler på Generator.

RINGKØBING: Carsten Leidesdorff Skov, formand for Ringkøbinggarden ærgrer sig over et "tabt" forår.

Garden havde ellers lagt an til den store genstart efter en periode præget af krise, og foråret var startet godt med et tætpakket program allerede i den første uge af marts, blandt andet med en koncert på Landbobankens generalforsamling.

- Men så, onsdag den 11. marts om aftenen, blev alt forandret, og lige siden har vi levet i skyggen af corona-krisen, der jo betød, at musikskoler og lignende måtte lukke ned, konstaterer han.

- Men det kan ikke nytte at klage; det er jo ens for alle. Vi har brugt tiden til at gøre vore nye klublokaler på Generator færdige. Og nu er der heldigvis lys for enden af tunnellen. Musikskoler og foreninger må genåbne den 27. maj, og vi holder den første træningsaften mandag den 8. juni, selv om vi altså stadig højst må være 10 personer samlet.

Det bliver tidligere og nuværende gardere, der mødes denne aften. De nye, der allerede skulle have været gennem et introduktionskursus, og som allerede skulle have været klar til at tage med ud at spille, må vente til efter sommerferien.

Naturkraft droppet

Det, der ærgrer Carsten Leidesdorff Skov mest, er, at Ringkøbinggarden ikke kommer til at spille ved åbningen af Naturkraft den 12. juni.

- Men som følge af corona-krisen har vi ikke fået flere nye gardere endnu, og vi har heller ikke haft mulighed for at træne, så derfor kan vi ikke spille ved åbningen. Men vi skal dog spille i andre sammenhænge hen over sommeren, og vi vil nogle gange i løbet af sommeren og efteråret spille i byens gader for at vise, at vi stadig er her, og for at gøre reklame for vort aspirantprogram, siger han.

Garden søsætter efter sommerferien et helt nyt aspirantprogram i tæt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kulturskole - det, der tidligere hed "musikskolen". Kort fortalt går det ud på, at nye gardere skal hurtigt i uniform og med ud at optræde allerede efter to måneders intensiv træning.

- Aspirantprogrammet skulle egentlig være startet i marts, men det blev selvfølgelig ikke til noget på grund af coronaen. Vi havde dog fået kontakt til et antal interesserede, og dem har vi fastholdt kontakten med. Vi håber også, at andre vil være interesseret i at deltage på aspirantkurset. Vi har et informationsmøde mandag den 3. august, siger Carsten Leidesdorff Skov.

Det nye klubhus åbnes officielt lørdag den 26. september.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Realdania gav fire millioner kroner: Nu spænder udvikling af havnen i Hvide Sande ben for stort byudviklingsprojekt

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stort nej fra medarbejdere til Vestas' krav om mundbind og overarbejde: Fagforening bakker de ansatte op og opfordrer til dialog

Ringkøbing For abonnenter

Enig friskole: Ny skoleleder bliver hentet på stor folkeskole

Ringkøbing-Skjern

En hjælpende hånd i regeljunglen: Nu skal byrådet afgøre om vi skal have en borgerrådgiver

Ringkøbing

Generator byder på rock under åben himmel: 70-årige Madsen har længe stået på ønskelisten

Videbæk For abonnenter

Vidner blev væk igen: Chikane-sagen fra Troldhede er udsat igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

'Fast and Furious' for niende gang: Genbrugshistorie i vild action-camouflage

Ringkøbing IF

De var sammen på landsholdet: Nu er Andreas i Ringkøbing IF mens Mikkel Damsgaard er stjerne til EM

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Debat

Hvor er ordentligheden henne Vestas? Tænk nu på borgerne omkring Lem Kær

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Borgmester afviste Lem Kær-alternativer: Men nu kræver flere politikere, at alternativerne bliver undersøgt

Hvide Sande

Generationsskifte: Søn bliver del af fars web-firma

Annonce