Annonce
Ringkøbing

Corona-aflysning: Pas på den knaldrøde gummibåd

Beredskabet har fået en ny og større rednings-gummibåd, som skulle have været indviet i weekenden. men de kommende restriktioner fik arrangørerne til at aflyse præsentation og indvielse for 30 inviterede gæster. Privatfoto
Annonce

Ringkøbing: De havde set frem til dagen længe.

Men da statsministeren fredag aften varslede en stramning af forsamlingsforbuddet fra mandag, valgte man af hensyn til signalværdien at aflyse den planlagte indvielse af beredskabets nye knaldrøde gummibåd ved sejlklubbens slæbested i Ringkøbing lørdag eftermiddag.

- Vi kunne sådan set godt have gennemført. Men vi synes, det vil sende et helt forkert signal, hvis vi forsamlede 25-30 inviterede gæster få dagen inden forsamlingsforbuddet bliver sat ned til 10. Derfor aflyste vi arrangementet, fortæller Bent Nielsen, der gennem mange år har været frivillig i Beredskabsforbundet.

Der var ellers lagt op til den helt store markering af den nye 5,2 meter lange båd, som Trygfonden har doneret 285.000 kroner til. Beredskabschefen og borgmesteren skulle have holdt taler, og den nye og større redningsbud skulle have været døbt "Marie", inden de inviterede skulle overvære en demonstration af en redningssituation fra kajkanten.

Trods den manglende indvielse indgår båden nu i beredskabet og kan bruges i situationer, når der er brug for hurtig udrykning i forbindelse med stærk storm, oversvømmelser eller nødstedte badegæster eller sejlere på fjorden.

Beredskabsforbundet i Ringkøbing-Skjern har 50 frivillige mænd og kvinder, der omkring ti gange om året bliver kaldt ud for at assistere ved redningsopgaver.

Når den nye båd ikke er i vandet, vil den være indendøre i Brand & Rednings garageanlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce