Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona aflyser populær festival: Vinterbadere får en kold skulder i år

Der er tradition for god stemning og højt humør, når Søndervig Vinterbadefestival bliver afholdt på årets sidste dag. Men 2020-udgaven er aflyst på grund af frygten for spredning af coronavirus. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der bliver ikke en 2020-udgave af Danmarks største vinterbadefestival, der normalt trækker 2000 vandhunde og masser af tilskuere til Søndervig på årets sidste dag.
Annonce

Søndervig: Hvis du havde drømt om at tage afsked med 2020 ved at deltage i Danmarks største vinterbadefestival 31. december, så bliver du nu mødt af en kold skulder.

Årets udgave af Søndervig Vinterbadefestival er aflyst på grund af den vedvarende coronakrise:

- Det er superærgerligt, og vi er rigtig trætte af det. Men ved at aflyse kan vi være med til at forhindre spredning af smitte, siger Lei Iben Raunow, der er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening.

Første udgave af Søndervig Vinterbadefestival skyllede ind over land i 2013, og siden er bølgerne gået højt med konstant vækst i antal deltagere. 2019-udgaven tiltrak 2000 vikinger, og der er tradition for, at mange nysgerrige følger slagets gang oppe fra klitterne.


Man kunne selvfølgelig forsøge at løse det på mange, mange forskellige måder. Men det er et stort arbejde at arrangere det i mindre grupper.

Lei Iben Raunow, destinationsmanager


- Man kunne selvfølgelig forsøge at løse det på mange, mange forskellige måder. Men det er et stort arbejde at arrangere det i mindre grupper. Det kan også blive for risikabelt, da der - på grund af revler - er et begrænset område, vi kan gøre brug af på stranden, tilføjer Lei Iben Raunow.

Annonce

Champagne og østers

Destinationsmanageren i Holmsland Klit Turistforening er godt klar over, at ingen præcist kan sige, hvordan coronasituationen tager sig ud, når året går på hæld:

- Selv om vi ikke ved, hvordan det ser ud 31. december, kan vi lige så godt melde det ud nu, hvor vi har taget beslutningen.

Ud over at have et ry for at være særdeles velorganiseret udmærker Søndervig Vinterbadefestival sig også ved at være gratis. Tilmed bliver der kræset for de mange deltagere, der efter det kolde gys bliver budt på champagne, østers og kransekage på stranden for enden af Badevej.

- Vi sparer krudtet i år, og så kommer vi tifold tilbage, tilføjer Lei Iben Raunow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Tre narkobilister snuppet

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce