Annonce
Skjern

Corona ødelagde chance for oprykning: Rækker Mølle må igen kigge langt efter kommunalt sponsorat

Rækker Mølle Håndbolds argumenter bed ikke på politikerne i erhvervs- og vækstudvalget, der afviser et kommunalt sponsorat af landsbyklubben med to 2. divisionshold. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Politikerne afviser endnu en gang, at Rækker Mølle Håndbold kan komme med på listen over lokale tophold, som får kommunal sponsorstøtte. Klubben havde søgt om 100.000 kroner.
Annonce

Rækker Mølle: To år i træk har Række Mølles håndboldherrer været tæt på at rykke op i 1. division.

Sidste sæson var det skader blandt klubbens spillere, der spændte ben. I denne sæson forhindrede coronakrisen klubben i at spille sig til oprykning til landets næstbedste række. Da sæsonen blev lukket ned, lå holdet nummer to med kun et point op til nummer ét.

Hvis Rækker Mølles bedste herrer var rykket op i 1. division, ville det have udløst de 100.000 kroner i kommunalt sponsorat, og derfor søgte klubben om præcis det beløb.

Men erhvervs- og vækstudvalget var ikke klar til at gøre en undtagelse.

- Et enigt udvalg står bag afslaget. Vi har holdt os til de retningslinjer, vi tidligere har vedtaget. Derfor siger vi nej til Rækker Mølle Håndbolds ansøgning, siger viceborgmester og formand for erhvervs- og vækstudvalget Søren Elbæk (S).

To gange tidligere har politikerne ellers gjort en undtagelse. Ringkøbing Håndbold og Ringkøbing Fodbold har begge fastholdt deres kommunale sponsorkroner i en enkelt sæson, selv om de ikke formelt opfyldte de kommunale retningslinjer.

Rækker Mølle Håndbold forsøgte da også at appellere til politikernes gode vilje i sin ansøgning:

”Vi må ærligt indrømme, at når vi læser i Dagbladet, at kommunen for den kommende sæson igen vil støtte Skjern Håndbold, Ringkøbing Håndbold og Ringkøbing Fodbold med ændrede beløb – til trods for at Ringkøbing Håndbold ikke rykkede op i ligaen og til trods for at Ringkøbing Fodbold nok ender med at rykke ned, ja så føler vi også, at I ikke kan se bort fra os endnu en gang”, lød det i formand Jens Jacob Østergaards ansøgning til politikerne.

Udover herreholdet har klubben argumenteret for sin plads på den kommunale sponsorliste med en stor ungdomsafdeling, at klubbens kvindehold også ligger i toppen af 2. division – og det betyder store udgifter til halleje, transport, dommere og meget andet.

Det er samtidig svært at finde nye sponsorer, og det er slet ikke sikkert, at den nuværende støtte – på grund af coronakrisen – har mulighed for at fortsætte på det hidtidige niveau.

Derfor ærgrer formand Jens Jacob Østergaard sig da også over afslaget.

- Jeg er ikke så overrasket. Men vi ville da meget gerne have haft et ja. For vi synes, vi som en mindre landsbyklub er med til at profilere Ringkøbing-Skjern. Vi er kommunens største klub med syv seniorhold og 200 ungdomsspillere. Men vi må finde ud af det på andre måder, siger Rækker Mølle-formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce