Annonce
Hvide Sande

Coronaåret vendte op og ned på det hele: - Vi skiftede til en A-placering og fik lørdagen som stor handelsdag

Sorina Lea i hendes butik Like Nordisk i Stormgade i Hvide Sande. Hun har blandt andet stor succes med Maileg, der ses i baggrunden, samt med smykker. Foto: Kaj Poulsgaard
Det er kun fire år siden Sorina Lea åbnede Like Nordisk i Hvide Sande, men hun har allerede flyttet butikken til større lokaler. Normalt er lørdag en stille dag, fordi der er skiftedag i sommerhusene, men intet er som bekendt normalt i år.

Hvide Sande 1. april: I dag er det fire år siden, Sorina Lea slog dørene op til sin butik Like Nordisk i Strandgade 5 i Hvide Sande. Butikken fik hurtigt behov for mere plads, så da Stormgade 8 kom til salg, slog Sorina Lea og hendes mand, revisor Jens Ole Engberg Pedersen til.

- Det er gået rigtig godt her. Vi er gået fra en C til en A-placering i byen. Men reelt set ved vi jo ikke, hvordan et "normalt" år ser ud. Dertil har der været lukket for meget ned - især for tyske og hollandske turister, der normalt er vilde med vores "sommerhus-hygge-ting" som de kalder dem. Til gengæld har vi fået væsentligt mere travlt om lørdagen, hvor danskerne i stor stil handler og går tur på stranden, siger Sorina Lea.

Like Nordisk satser primært på mærkerne Ib Laursen og Greengate. Foto: Kaj Poulsgaard

Hun har på ingen måde fortrudt, at hun for fire år siden sprang ud som butiksejer.


Jeg har altid vidst, at jeg skulle have min egen butik. Det er en livsstil, som jeg godt kan lide, og jeg synes, at vi har fundet vores egne fine niche i Hvide Sande

Sorina Lea


- Jeg har altid vidst, at jeg skulle have min egen butik. Det er en livsstil, som jeg godt kan lide, og jeg synes, at vi har fundet vores egne fine niche i Hvide Sande, hvor vi forhandler nogle ting, som turisterne er vilde med, og som de ikke kan få andre steder i Hvide Sande, siger Sorina Lea.

Det er hende selv, der sørger for stort set alle de flotte opsætninger i butikken. Hun er uddannet som både grafisk designer og blomsterdekoratør, og er i det det hele taget udstyret med et ret kraftigt kreativt gen. Derfor falder det hende ikke svært.

- Men jeg husker at spørge min mand, når det handler om møbler, eller de ansatte piger i butikken, når det for eksempel handler om smykker. Det er vigtigt, at der er andre øjne på indkøb end blot mine, siger Sorina Lea.

- Fra blomsterbranchen og sommerhusbranchen ved jeg, hvordan det er at arbejde hver weekend, derfor sørger jeg for, at mine ansatte også har weekendfri. De får heller ikke lov til at arbejde på deres fødselsdag, siger Sorina Lea.

Sorina Lea bag disken i Like Nordisk. Foto: Kaj Poulsgaard

Selv tager hun gerne en ekstra tørn i sommerhalvåret, hvor der er åbent syv dage om ugen.

Annonce

Har ikke brug for fridage

- Hverken min mand eller jeg har brug for mange fridage. Vi nyder i stedet, at vi bor tæt på stranden, så vi kan gå derned om aftenen med børnene. Og når børnene er puttet, så er jeg tit nede i butikken igen for at gøre klar til næste dag, siger Sorina Lea.

Hvordan var det af få lov til at åbne den 1. marts igen?

- Det var ligesom at få et nyt liv, og kunderne var så glade. Der var smil i deres øjne. Der er altid glade kunder i Hvide Sande. Men det var helt specielt, siger Sorina Lea.

Sorina Lea foran Like Nordisk på Stormgade 8 i Hvide Sande - fotograferet en dag, hvor vintersolen stod lavt. Foto: Kaj Poulsgaard
Artiklen fra Dagbladet den 1. april 2017.
I Dags Dato ser vi tilbage på - og følger op på - begivenheder, der blev omtalt på lige nøjagtig denne dag for en, to, tre, fem eller måske ti år siden i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce