Annonce
Hvide Sande

Cooking for Kids får 135.000 kroner fra Kommandobroen

Direktør Marianne Benzon Nielsen fra Børnecancerfonden glædede sig over indsamlingen i Hvide Sande. PR foto.
En indsamlingsaften med mad og drikke og auktion gav 135.000 kroner til Børnecancerfonden.

Hvide Sande: Kommandobroen kunne lørdag aften sende godt 135.000 kroner videre til Børnecancerfonden. Alle arbejdede frivilligt, og alle råvarer var sponsoreret.

- Cooking for Kids adskiller sig fra mange andre arrangementer på den måde, at der ikke bruges een eneste krone på løn eller råvarer. Vi samlede kokke og tjenere fra hele vores tid på Kommandobroen, der alle arbejdede gratis, ligesom alle vores leverandører leverede gratis råvarer, pynt til bordene og så videre, fortæller Louise og Michael Grantland fra Kommandobroen i en pressemeddelelse.

Arrangementet har de første to år indsamlet godt 250.000 kroner til Børnecancerfonden og i år kunne man så lægge godt 135.000 kroner oveni. Et beløb direktøren for Børnecancerfonden Marianne Benzon Nielsen var jublende glad for.

Hun takkede Louise og Michael Grantland for at sætte det store arrangement i værk, men også alle de frivillige kokke, tjenere, toastmaster Bent Graakjær fra Regional Madkultur Vestjylland, sponsorer og så videre, der har bidraget.

- Det er fantastisk at se den store opbakning til Cooking for Kids, og vi er superglade for opbakningen og for, at I alle er mødt op og dermed støtte arbejdet i Børnecancerfonden, påpegede Marianne Benzon Nielsen.

Annonce
Kokkene på Kommandobroen demonstrerede deres kreativitet. PR foto

Prinsessen på ærten

Aftenens kulinariske tema var H.C. Andersens eventyr "Prinsessen på Ærten", der endte ud i en forret bestående af fisk, ærter, en kaviar-sauce med videre.

Kokkenes og tjenernes forklæder røg på auktion og gik for mellem 1000 og 6000 kroner stykket. En flaske whisky fra Stauning satte dog auktionsrekord. Sidste år gik den for 10.000 kroner. I år måtte køberen hoste op med 14.000 kroner i den gode sags tjeneste.

Der holdes Cooking for Kids igen til januar næste år på Kommandobroen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce