Annonce
Livsstil

Coachen: Din ideelle dag

Illustration: Pernille Helmig

På vej ud ad døren på jobbet siger en kollega hurtigt hej og spørger: “Har du haft en god dag?”

I har begge travlt, men du når at svare: “Ja o.k., tak, og du?”

Efter et hurtigt nik og smil retur begynder tankerne, mens du leder efter nøglerne til bilen. Du prøver at overbevise dig selv om, at dagen ikke var helt ringe. Verden er ikke gået under, ingen er blevet fyret, og mødet gik jo godt. Alligevel trykker noget, for du er nemlig hverken helt glad eller helt tilfreds.

Tiden flyver af sted, og den ene dag tager den anden. Vi er mestre i overspringshandlinger a la “det gør jeg da bare i morgen”.

Får vi ikke taget stilling til vores dage, går livet forbi os uden vores deltagelse.

Det var den dårlige nyhed.

Den gode nyhed er, at du med din opmærksomhed kan skabe et positivt og mere bevidst liv.

I min seneste klumme talte vi om mental hovedrengøring og vigtigheden af at få ryddet op i det, der støjer både i og omkring os. Denne gang vil jeg gå et skridt længere og inspirere dig til at lave din egen liste over den ideelle dag for dig.

Her taler vi ikke om den dag, hvor du vågner op i et træhus i junglen, og du og din udkårne spiser chokolade i boblebadet med udsigt over bjergene. Derimod vil jeg have dig til at kigge på de mange dage, der bliver til uger, måneder og år.

Det ideelle liv begynder nemlig med én god dag. Har vi tilstrækkelig mange af de gode dage, kan vi ikke undgå at have et godt liv. Hertil skal det nævnes, at på trods af et fantastisk liv kan vi stadig møde modgang og udfordrende dage. Men har vi først sat kursen og skabt en bevidsthed omkring vores egen opskrift på den gode dag, er det nemmere at komme tilbage på sporet.

Nogle gange når vi alt på listen og andre gange kun lidt. Alt er o.k., refleksionsøvelsen er skabt for, at du får fokus på dagenes værdi.

At vide, hvad du ønsker, er én ting, men lige så vigtigt er det at få elimineret det, du ikke skal gøre. For eksempel begynder de fleste gode dage tit aftenen inden. Så at lade dig kidnappe af en eller anden Netflix-serie sent om aftenen er måske ikke altid den bedste idé. God søvn er vigtigt for krop, mentalt velvære, overskud, koncentration og handlekraft.

Enhver opskrift vil være individuel, men et startpunkt for denne øvelse er, at du er bevidst om, hvor du gerne vil hen med dit liv. Herunder vil jeg nævne 10 elementer, der virker for mig og mine klienter. Rent lavpraktisk handler det om at få tingene i kalenderen som en vigtig aftale med dig selv.

PS. Har du en fysisk kalender eller en journal, er dette det perfekte sted at se dine fremskridt.

Annonce

Inspiration til din egen liste

Jeg ønsker/prioriterer:

 • Ekstra tid om morgenen. 5-10 minutters meditation, sund nærende morgenmad eller en gåtur med hunden.

 • At praktisere taknemlighed. Jeg gennemgår alt, jeg er taknemmelig for - småt som stort - før jeg åbner for “verden” i form af beskeder og mails.

 • At sætte intentioner. Jeg planlægger den ideelle dag. Tænker over, hvordan jeg ønsker at føle i dag, og hvilke skridt der kan få mig derhen.

 • Positivitet. Jeg er bevidst om mine tanker, og hvad jeg omgiver mig med.

 • At være handlekraftig. Jeg føler, at jeg er foran og har udrettet noget. Undersøger, hvad jeg skal gøre i dag for at komme tættere på mit mål.

 • At udvikle mig. Jeg lærer noget nyt - hører for eksempel lydbog eller podcast i bilen eller videreuddannelse, dykkerrejse, yoga eller sejle i havkajak.

 • Pauser. Når jeg giver mig selv tid, der kun er til mig i løbet af dagen, returnerer jeg til arbejdet med mere energi.

 • Motion/natur/fysisk aktivitet. For eksempel træning, cykle på arbejde, kløve brænde eller opholde sig i naturen.

 • At føle mening. At hjælpe og at det, jeg gør, giver mening for både mig og andre.

 • Humor. For eksempel selvironi, leg i hverdagen, en sjov samtale, jokes på arbejdet.

Øvelse: Hvad gør din dag til en god dag

 • Find et stykke papir frem og brainstorm løs.
 • Skriv derefter de 7-10 vigtigste elementer.
 • Lav en kommentar efter hver af dem og bliv specifik på hvorfor og hvordan.
 • Skriv ned, hvad der måtte forhindre dig lige nu i, at disse dage lykkes.
 • Skriv mulige løsninger og motivation.

Har du lyst til at lege videre, kan du lave øvelsen for den kommende ideelle måned.

Til sidst vil der danne sig et billede af, hvad der føles vigtigst for dig.

Held og lykke.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce