Annonce
Sport

Claus Christiansen: Spillerne må ikke blive for selvfede bare fordi de har vundet en kamp

Claus Christiansen på bænken som cheftræner for Ringkøbing IF i lørdags, hvor RIF hentede en af de sjældne sejre i 2. division med 2-1 over Slagelse. Nu venter endnu en vigtig kamp ude mod FA2000, hvor det specielt er dødbolde, RIF skal passe på. Foto: Ole Nielsen.
Sejren i Slagelse gav Ringkøbing IF nyt håb om overlevelse i 2. division. Men der skal altså flere sejre på kontoen.
Annonce

Ringkøbing: - Jeg føler, vi er blevet et hold nu. Før var det mere op til hver enkelt. Jeg kan godt lide den sammenhæng, der er i tingene nu.

Ringkøbing IFs Martin Egelund prøver at forklare, hvad det er, der er sket med RIF. Hvad det er, der endelig gav en sejr.


Jeg føler, vi er blevet et hold nu. Før var det mere op til hver enkelt. Jeg kan godt lide den sammenhæng, der er i tingene nu.

Martin Egelund, fodboldspiller i Ringkøbing IF


- Et trænerskifte tilfører altid ny energi og gejst. Det kunne man se i Slagelse i lørdags. Vi har fået ny tro på tingene, uden jeg kan sige specielt hvorfor, det er sådan, fortsætter Martin Egelund.

RIF har ændret måden at spille på.

- Der er blevet mere fokus på defensiven. Naturligt nok. Vi har jo lukket alt for mange mål ind. Sejren i Slagelse har gjort os stærkere mentalt. Det kan jeg allerede fornemme. Nu tror jeg på, vi redder os. Der er ikke grund til andet, siger Martin Egelund.

Annonce

RIFs kampprogram er bedst

Det gør han blandt andet ved at se på kampprogrammet. Slagelse skal spille hjemme mod VSK Århus og ude i Dalum, og det program mener Martin Egelund, er hårdere end RIFs program med en udekamp mod FA2000 og en hjemmekamp mod Holbæk på lørdag.

Det er Slagelse, RIF skal hænge deres hat på. Slagelse har to point mere end RIF i tabellen, mens Skovshoved to point længere oppe bliver sværere at overhale.

- Nu håber jeg ikke, spillerne bliver for selvfede, bare fordi de har vundet en kamp. Den sejr er kun noget værd, hvis vi bruger den til at komme videre på. Vi skal stadig se på os selv. Se på vort eget spil, siger cheftræner Claus Christiansen.

Han vil gerne, at RIF vinder bolden lidt længere frem på banen. Det lykkedes fint i første halvleg mod Slagelse, men i anden halvleg blev RIF presset for langt tilbage.

- Jo højere oppe på banen vi fanger bolden, jo kortere vej er der i vore omstillinger, forklarer Claus Christiansen.

Annonce

Flere ændringer

Han må igen ændre på opstillingen. Nikolaj Pape og Jesper Dalsgaard har begge karantæne, og det svækker både midterforsvar og den defensive midtbane.

Og så er der skader. Der er prøvet meget for at få Anders Vestergaard Larsen klar, men hans ankelskade er for slem. Andreas Bonde Jespersen er skadet, Elliot Baliti har fået en dum knæskade, Johan Søndergaard Larsen har lidt rygproblemer, og Kasper Nissen er yderst tvivlsom. Det rene lazaret. Til gengæld er Lennard Lauridsen tilbage efter karantæne, og Odeh Sunday er med efter en skade.

Claus Christiansen har lidt informationer om FA2000 - Frederiksberg Alliancen.

- De har nogle meget store folk, og de er meget farlige på alle dødbolde. I det åbne spil er de ikke specielt gode. Vi skal have fuld fokus på de dødbolde, siger Claus Christiansen.

Noget tyder på, RIF får god opbakning til kampen. En af klubbens tidligere spillere - Martin Stensgaard - har sammen med blandt andet Anders Egelund slået på tromme på Facebook for, at RIF-tilhængere møder op på Sønderjyllands Allé på Frederiksberg onsdag aften for at støtte vestjyderne i kampen for overlevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce