Annonce
Jubilæum

Claus Bredvig har set de strenge tider: Når voksne mænd græder, er det hårdt at være revisor

Claus Bredvig havde 30 års jubilæum som revisor den 1. februar, og fredag den 21. februar fylder han 50 år. Derfor var det naturligt at slå de to runde dage sammen til en stor markering på fødselsdagen. Foto: Mads Dalegaard
Claus Bredvig fylder 50 år og har 30 års jubilæum som revisor. Han elsker rådgiverrollen og har kun haft få hårde oplevelser omkring finanskrisen og ved Nordsøværftets konkurs.

Hvide Sande: I Claus Bredvigs jubilæumsår, er det spændende at være revisor i netop Hvide Sande.

- Når Vesterhavet bliver varmere, svømmer torsk og rødspætter til koldere vand nordpå - og altså til områder, der tilhører Norge og Storbritannien. Derfor følger vi naturligvis Brexit tæt. Samtidig er byen Hvide Sande under voldsom udvikling. Det får forretningsideerne til at myldre frem, siger Claus Bredvig.

Han havde 30 års jubilæum som revisor den 1. februar, og fredag den 21. februar fylder han 50 år. Derfor var det naturligt at slå de to runde dage sammen til en stor markering.

- Hjemme joker jeg med, at jeg kun fylder 35, for Albert blev født på min fødselsdag for 15 år siden, og han er derfor løbet med opmærksomheden hvert år siden, siger Claus Bredvig med et smil.

Revisorens karriere begyndte på Centralanstalten for Revision i Hvide Sande dengang man sagde "De" til chefen.

- Jeg har altid været vild med tal og matematik, så det var en mulig vej at gå. En dag på mit fritidsarbejde hos Carl Johan Federsens Red & Green, talte vi om, at en revisor laver meget andet end regnskaber, især rådgivning. Så var jeg solgt, og Carl Johan Federsen anbefalede mig sågar til Centralanstalten. Han ringede simpelthen og sagde "Jeg har en frisk ung mand her", siger Claus Bredvig.

I dag er det mange år siden, Claus Bredvig selv har lavet regnskaber. Hverdagen går i stedet med personaleledelse og rådgivning.

- Jeg er specialist i udvikling af virksomheder - altså i at træne dem i at blive bedre til det, de arbejder med. Du kan kalde det at være husdoktor. Og arbejdet spænder vidt - lige fra at være med til at afskedige eller ansætte folk til alt omkring drift, ledelse og rådgivning om skat, moms og anden lovgivning, siger Claus Bredvig.

Ud over mange års erfaring, kan Claus Beierholm blandt andet trække på de mange lederkurser han var på, mens firmanavnet var KPMG. Efter at have været selvstændig med RSM-plus i ti år, valgte Claus Bredvig og partneren Per Lund Nielsen i 2016 at fusionere med Beierholm.

Hvorfor nu det?

- Det var et ønske om at være mere klar til fremtiden. Der sker så meget på digitaliseringsområdet, at det er tungt at løfte alene. Samtidig kræver det mere og mere specialviden at være revisor. Beierholm er nu så store, at vi hele tiden kan have et bagland med de rigtige kompetencer. Jeg kan derfor altid henvise til eksperter, hvis der er et område, jeg ikke selv er specialist i, siger Claus Bredvig.

Et meget godt eksempel er faktisk fiskerikunderne, idet Beierholm for eksempel også har kontorer i Thyborøn, Thorsminde, Skagen og Frederikshavn, og derfor kan have flere ansatte, der arbejder med den branche på fuldtid.

Hvordan var det at komme tilbage til Hvide Sande efter nogle år i Holstebro?

- Jeg har haft kunder her hele tiden, så der har ikke rigtig været et slip. Og det er et sjovt område at være revisor i, for her kender man alle, og ved derfor også, hvad der sker. Folk her arbejder hammergodt sammen, og er gode til at støtte hinanden, siger Claus Bredvig.

Beierholm er i øvrigt selv direkte involveret i en af de nye ting, der sker i Hvide Sande netop nu, kontoret ligger nemlig i det tidligere rådhus. Beierholm er for eksempel revisor for naboen Destination Vesterhavet, der også er ved at finde sig tilrette i de nyrenoverede lokaler.

Annonce

Claus Bredvig

Revisor Claus Bredvig havde 30 års jubilæum den 1. februar. Fredag den 21. februar fylder han 50 år, derfor fejres der både fødselsdag og jubilæum den dag ved en reception i Musikteatret i Holstebro.

Claus Bredvig er i dag andelshaver i det landsdækkende revisionsselskab Beierholm sammen med partneren Per Lund Nielsen. De to drev tidligere RSM-Plus revisionskontorer i henholdsvis Holstebro og Hvide Sande. På de to afdelinger af Beierholm er der 25 medarbejdere. I alt har Beierholm over 1200 medarbejdere i Danmark.

Claus Bredvig er opvokset i Rindum som søn af Edith og Hardy Christensen. Han er gift med Sanne Bredvig, og bor stadig i Rindum, nemlig på Majsmarken.

Parret har fire drenge; Peter, der er på gymnastikhøjskole på Ollerup, Magnus, der arbejder på Strandbygaard Grafisk, Albert, der går i 8. klasse og Jeppe, der går i 6. klasse på Ringkøbing skole.

De hårde år

Med 30 år i revisionsbranchen vil man uvægerligt løbe ind i nogle regnvejrsdage.

- En af de værste perioder var, da Nordsøværftet væltede. Det var ikke sjovt. Finanskrisen var også hård. At sidde over for voksne mænd der græder, fordi deres virksomhed vælter, det gør ondt. Det var to-tre hårde år. Det, vi har lært, er, at træerne ikke vokser ind i himlen, og at man derfor skal optimere sine omkostninger. Vi vil gerne have en høj løn i Danmark. Det kræver, at vi er effektive, siger Claus Bredvig.

Lader op på ski og i Malaga

Når Claus Bredvig skal lade op til en arbejdsuge, der ofte bliver på mere end 37 timer, stå den gerne på en tur på vandski bag familiens speedbåd.

- Tidligere brugte jeg meget tid i sejlklubben, men med fire børn og videreuddannelse i firmaet, er sejlerlivet og sejlklubben blevet nedprioriteret lidt. Det skal helt sikkert opprioriteres senere, siger han.

Familien har også et sommerhus i den lille by Chilches ved Malaga.

- Der er det rigtigt dejligt at komme ned og slappe af i nogle uger om året, men op til vores regnskabssæson tager jeg altid på skiferie med slukket telefon, siger Claus Bredvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce