Annonce
Navne

Cirkuskongen Benny Berdino fylder 75

Benny Berdino fylder 75 år. Pressefoto
Benny Berdino arbejder lige nu på at udbygge Cirkusland til et ferie- og eventsted med ferieboliger, vandland og events.

75 år: Tirsdag den 3. august fylder Benny Berdino, Cirkus Arena, 75 år. Hjembyen er Årslev ved Slagelse. Coronaen har både sidste år og i år betydet, at Benny har tilbragt størstedelen af tiden i Årslev, hvor Cirkus Arena vinterkvarter, som også rummer Cirkusland. Normalt tilbringer den travle cirkusdirektør ellers en stor del af året på turne med sit cirkus eller på jagt verden rundt efter gode artister.

Benny Berdino er søn af Arne "Berdino" Olsen og fru Lydia. Arne Berdino grundlagde Cirkus Arena i 1955 efter en del år som markedsrejsende.

I sine første leveår kunne Cirkus Arena markedsføre sig som Danmarks mindste cirkus. Personalet bestod af direktøren, sønnen Benny, datteren Jytte samt kraftatleten Abdullah. Senere kom klovnen Larno til.

Annonce

Da Arne Berdino døde i 1976, var Cirkus Arena blevet en pæn mellemstor forretning. Men den nye direktør Benny Berdino ville ikke bare drive en mellemstor forretning. Hans drøm var at få Nordens største cirkus og at være med i superligaen blandt cirkusejere i Europa. Den drøm er det for længst lykkedes ham at realisere med god bistand af ægtefællen Hanne, der stammer fra en gammel artistfamilie.

Selv om Benny Berdino i dag står som ejer af Nordens største cirkus, har han også oplevet andet end succes. Cirkusbranchen har altid været en branche, hvor det går op og ned. Men hver gang, der har set sort ud, er det lykkedes for Benny Berdino at finde løsninger, så Cirkus Arena kunne fortsætte.

Jubilæet fejres i 2022

I 2020 havde han set frem til at fejre Cirkus Arena 65 års jubilæum. Det umuliggjorde coronaen, og markeringen blev derfor udskudt til 2021. Men også i år spændte coronaen ben. De restriktioner, der gjaldt, gjorde det simpelthen umuligt at gennemføre en økonomisk forsvarlig turne med et storcirkus som Arena. ”Men I 2022 fejrer vi jubilæet med et brag af en forestilling,” lover den altid optimistiske Benny Berdino.

Benny Berdino fylder 75 år. Pressefoto

Ud over den danske teltturne har Cirkus Arena og Benny Berdino i mere end 30 år hvert efterår gæstet Grønland. Men også her spændte coronaen ben i 2020. Cirkus Arena har også besøgt Norge, Holland, Island, Shetlandsøerne og Færøerne.


Familien Berdino har planer om at udbygge Cirkusland til et ferie- og eventsted med ferieboliger til 600 overnattende gæster, et 8.000 m2 vandland og koncert-og eventsted med plads til op til 3.000 gæster.


Udbygningen af vinterkvarteret i Årslev ved Slagelse til en temabaseret oplevelsespark, Cirkusland, havde en træg start, men har de senere år udviklet sig til en fornuftig forretning, der nu har Bennys søn og svigerdatter Jackie og Laura Berdino som daglige ledere. Familien Berdino har planer om at udbygge Cirkusland til et ferie- og eventsted med ferieboliger til 600 overnattende gæster, et 8.000 m2 vandland og koncert-og eventsted med plads til op til 3.000 gæster.

Benny Berdino er kendt som en udadvendt person med store armbevægelser. Efter en dobbelt bypass-operation for et nogle år siden, blev han dog tvunget til at geare lidt ned og har overladt en stadig større dele af det driftsmæssige ansvar til sin søn og svigerdatter Jackie og Laura, der også står som medejere af cirkusimperiet.

Som nævnt står Benny Berdino i dag som ejer af Nordens største cirkus. I 2008 gjorde dronningen ham til Ridder af Dannebrog, en ære som inden for cirkusverdenen tidligere kun var tilfaldet Albert Schumann. I 2016 modtog han Den Danske Cirkuspris og kom også her i forment selskab: prisen var tidligere kun givet til Albert Schumann og Eli Benneweis.

Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Cheftræner fortæller om grunden til sit stop: - Som person er jeg grundlæggende lidt genert og introvert

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu går arbejdet i gang: Plan for gigantisk solcellepark i Gestenge kan være grydeklar om et års tid

Tarm For abonnenter

Nu kan du spille bowling døgnet rundt: Travlt bowlingcenter til salg igen

Ringkøbing

Transportfirma vinder pris for grønt initiativ: Planter træer ved grusgrav for pengene

Ringkøbing

Overraskende fund: Gravsteder og offergaver på Øster Lem Hede

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester vil have minister til at godkende radarstyret lys på vindmøller: - Det giver ingen mening

Ringkøbing For abonnenter

Hygge og nærhed: Ringkøbings nye læger vil tilbage til de gamle lægedyder

Navne For abonnenter

50 år i banken på havnen i Hvide Sande: For Kristian og Kristen er drømme lige så vigtige som kroner og øre

Hvide Sande

Ikke mere rødt fjordvand: Men stadig badeforbud nær brandstedet

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne For abonnenter

100-årige Kristiane ønsker sig en skabsfryser i fødselsdagsgave: Hun har selv bagt til festen med 91 gæster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Annonce