Annonce
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Bygningen er ved at blive opført, og står det til Niels Rasmussen, skal der ikke engang saddeltag på. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Nu skal der statueres et eksempel, mener byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), der vil stemme nej, når sagen igen kommer på dagsordenen.
Annonce

SKJERN: Byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) blev noget irriteret, da han for en måneds tid siden gennemlæste dagsordenen for teknik- og miljøudvalget, hvor han er medlem.

Endnu engang skulle politikerne tage stilling til, om arkitekt Dan Myhre måtte bygge mere end de to etager, som han havde fået lov til på den gamle Cirklen-grund i Skjern. Indtil da havde Dan Myhre fået lov til at bygge to etager med saddeltag, så det kom til at være to en halv etage. Oprindeligt havde han ønsket en tredje etage, men nu skulle det prøves, om der kunne komme en tredje etage på, bare skubbet lidt bagud, så det kunne gå under den totalhøjde, som to en halv etage giver. Niels Rasmussen konstaterer, at det i praksis kommer til at fremstå som en tredje etage.

Som det eneste medlem af udvalget, stemte Niels Rasmussen imod et nyt forsøg, og nu er hans tålmodighed brugt helt op. Når udvalget næste gang skal tage stilling til projektet, bliver det et klart nej fra Niels Rasmussen. Forudsætningen for at sagen skulle vendes af politikerne, var at der kom væsentlige indsigelser.

- I min optik, så er de nuværende indsigelser så væsentlige, at jeg vil overveje, hvordan vi kan kalde tilladelsen tilbage til et saddeltag, fastslår Niels Rasmussen.

Han mener, at det nu er nødvendigt at statuere et eksempel. Hvis man får nej, så skal man ikke kunne kalkulere med at få tilgivelse frem for tilladelse når man er i gang, og når forvaltningen har strakt sig så langt som i dette tilfælde, så har entreprenørerne at holde sig til de retningslinier, der er udstukket.

- Vi kan simpelthen ikke være det her bekendt over for de mange ordentlige entreprenører, der er i vores område, siger Niels Rasmussen.

Annonce

Passer ikke ind

Af indsigelserne fremgår det, at naboerne er bekymret for manglende lysindfald. Tidligere har Skjern Udviklingsforum udtrykt bekymring over byggeriet og skrevet, at der ikke er tale om en forskønnelse på den placering. Eksempelvis bliver der en masse trapper på facaden ud til Bredgade, og stilmæssigt har Skjern Udviklingsforum vurderet, at det ikke passer ind i omgivelserne, hvor det gamle apotek og Villa Alba er nærmeste naboer.

- Den holdning deler jeg fuldt ud. Man skal passe godt på sine byer, for det gør altså noget ved indtrykket, når man kører ind i byen. Man kunne godt finde noget andet, der passede meget bedre, og der er masser af eksempler på, at det kan lade sig gøre. En bygning skal stå der langtid efter vores tid, og derfor skal tage hensyn til æstetik og udtryk, siger Niels Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce