Annonce
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Bygningen er ved at blive opført, og står det til Niels Rasmussen, skal der ikke engang saddeltag på. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Nu skal der statueres et eksempel, mener byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), der vil stemme nej, når sagen igen kommer på dagsordenen.

SKJERN: Byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) blev noget irriteret, da han for en måneds tid siden gennemlæste dagsordenen for teknik- og miljøudvalget, hvor han er medlem.

Endnu engang skulle politikerne tage stilling til, om arkitekt Dan Myhre måtte bygge mere end de to etager, som han havde fået lov til på den gamle Cirklen-grund i Skjern. Indtil da havde Dan Myhre fået lov til at bygge to etager med saddeltag, så det kom til at være to en halv etage. Oprindeligt havde han ønsket en tredje etage, men nu skulle det prøves, om der kunne komme en tredje etage på, bare skubbet lidt bagud, så det kunne gå under den totalhøjde, som to en halv etage giver. Niels Rasmussen konstaterer, at det i praksis kommer til at fremstå som en tredje etage.

Som det eneste medlem af udvalget, stemte Niels Rasmussen imod et nyt forsøg, og nu er hans tålmodighed brugt helt op. Når udvalget næste gang skal tage stilling til projektet, bliver det et klart nej fra Niels Rasmussen. Forudsætningen for at sagen skulle vendes af politikerne, var at der kom væsentlige indsigelser.

- I min optik, så er de nuværende indsigelser så væsentlige, at jeg vil overveje, hvordan vi kan kalde tilladelsen tilbage til et saddeltag, fastslår Niels Rasmussen.

Han mener, at det nu er nødvendigt at statuere et eksempel. Hvis man får nej, så skal man ikke kunne kalkulere med at få tilgivelse frem for tilladelse når man er i gang, og når forvaltningen har strakt sig så langt som i dette tilfælde, så har entreprenørerne at holde sig til de retningslinier, der er udstukket.

- Vi kan simpelthen ikke være det her bekendt over for de mange ordentlige entreprenører, der er i vores område, siger Niels Rasmussen.

Annonce

Passer ikke ind

Af indsigelserne fremgår det, at naboerne er bekymret for manglende lysindfald. Tidligere har Skjern Udviklingsforum udtrykt bekymring over byggeriet og skrevet, at der ikke er tale om en forskønnelse på den placering. Eksempelvis bliver der en masse trapper på facaden ud til Bredgade, og stilmæssigt har Skjern Udviklingsforum vurderet, at det ikke passer ind i omgivelserne, hvor det gamle apotek og Villa Alba er nærmeste naboer.

- Den holdning deler jeg fuldt ud. Man skal passe godt på sine byer, for det gør altså noget ved indtrykket, når man kører ind i byen. Man kunne godt finde noget andet, der passede meget bedre, og der er masser af eksempler på, at det kan lade sig gøre. En bygning skal stå der langtid efter vores tid, og derfor skal tage hensyn til æstetik og udtryk, siger Niels Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce