Annonce
Ringkøbing-Skjern

Churchill fra Herborg er årets dyrehelt

Hunden Churchill fra Herborg ved Videbæk er modtager af prisen for årets dyreven i regionen. 3. oktober 2018 gjorde hunden sine ejere opmærksom på, at noget ikke var, som det skulle være hos naboen. Da ejerne kom frem, lå ejeren på jorden med en motorcykel over sig og havde fået knust en knogle i benet..Foto:Jørgen Kirk
Det blev den halvandet år gamle engelske bulldog fra Herborg, der torsdag løb med titlen som årets dyrehelt 2019.
Annonce

HERBORG: Der var kamp hund og hund imellem, da Agria Dyreforsikrings konkurrence for Årets Dyrehelt 2019 torsdag skulle finde sin vinder.

Tre hunde var nemlig finalister. Den ene af dem hedder Churchill og kommer fra Herborg, og ifølge Ekstrabladet er den halvandet år gamle engelske bulldog netop kåret som Årets Dyrehelt 2019.

Churchill blev nomineret til titlen efter at have gjort sine ejere, Henrik og Mette Fomsgaard, opmærksomme, da den nye nabo var kommet til skade under en væltet motorcykel.

Fra vindueskarmen havde Churchill set det hele og hoppede efterfølgende ned fra karmen, løb hen til sin ejer Henrik Fomsgaard og prikkede ham på foden, inden den igen hoppede op i vindueskarmen. Så måtte Henrik Fomsgaard følge efter. Ud af vinduet fik Henrik øje på noget ved anhængerens baghjul, der fik ham til at ændre mening:

- Først tænkte jeg, at han var ved at reparere traileren, for det så sådan ud, men vi kunne se, at han trak sig afsted med hænderne. Dér besluttede vi at gå over at kigge, og så fik vi tilkaldt ambulancen, lød det fra Henrik Fomsgaard i starten af oktober, da Churchill blev kåret til årets jyske dyrehelt.

Det viste sig, at naboen, der var ved at læsse en motorcykel af anhængeren, havde fået motorcyklen ned over sig og havde brækket hofteskålen og lårbensknoglen.

Med titlen som Årets Dyrehelt 2019 følger blandt andet et gavekort på 20.000 kroner, som dog skal doneres til et velgørende formål, en fotosession med en professionel fotograf og en "goodiebag".

Ifølge Ekstrabladet har Henrik og Mette Fomsgaard, valgt at sende pengene videre til virksomheden genbrugshund.dk, som hjælper med at finde nye hjem til hunde.

I starten af oktober-måned blev Churchill kåret som årets jyske dyrehelt. Til venstre ejer Henrik Fomsgaard. Foto:Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce