Ringkøbing

Christina forsøger at finde en ny følgebåd i dag

Billedet her blev taget ved fem-tiden fredag morgen, da Christina Hedegård var klar til at gå i vandet ved Asaa i Vendsyssel - for at svømme hele vejen til Sverige tværs over Kattegat. Foto: Henrik Breum

Ultrasvømmeren Christina Hedegård fra Velling har endnu ikke opgivet at svømme fra Jylland til Sverige her i weekenden. Natten til lørdag blev hun tvunget til at gå i land, da motoren på hendes følgebåd satte ud.

Velling/Læsø: Christina Hedegård fra Velling har endnu ikke helt opgivet at fuldføre sin mission om at svømme fra Jylland til Sverige.

Projektet løb ellers ind i alvorlige problemer sent fredag aften, da motoren på den 43-årige ultrasvømmers følgebåd pludseligt satte ud. Det var derfor nødvendigt at tilkalde redningstjenesten, der fragtede båd, besætning og Christina Hedegård til Læsø.

Avisen har netop været i telefonisk kontakt med Christina Hedegård, der fortsat befinder sig i Østerby på den lille ø i Kattegat:

- Vi er gået i gang med at undersøge, om der er andre, der kan hjælpe med at klare resten af turen, siger Christina Hedegård.

En af dem, der forsøger at hjælpe den vestjyske ultrasvømmer videre på hendes 100 kilometer lange færd, er direktøren hos Primo Tours i Ringkøbing, Bjarke Hansen. Sammen med sin familie holder han lige nu ferie på Læsø, hvor han i en Facebook-gruppe for ø-folket har slået til lyd for at give Christina Hedegård en hjælpende hånd - ved altså at lægge følgebåd til det ambitiøse projekt:

- Jeg er i form, og det var nu, det skulle være. Det kunne være fedt at komme hele vejen, hvis det kan lade sig gøre, siger hun.

Jeg er i form, og det var nu, det skulle være. Det kunne være fedt at komme hele vejen, hvis det kan lade sig gøre

Christina Hedegård, ultrasvømmer, Velling

Havde nået 54 kilometer

Da motoren på følgebåden satte ud sent fredag aften, var Christina Hedegård godt på vej til at opfylde sin store drøm.

På det tidspunkt havde hun tilbagelagt 54 kilometer, og nye beregninger viste, at hun ville ankomme til den lille ø Hönö i Skærgården vest for Gøteborg 14 timer tidligere end først beregnet.

- Det kørte over al forventning, siger Christina Hedegård, der på forhånd havde afsat to døgn til den lange svømmetur.

Godt nok blev hun undervejs ramt af søsyge og opkast, men hun var topmotiveret til at fuldende sit projekt - og dermed blive den første dansker, der klarer distancen fra Jylland til Sverige.

Om det lykkes at komme i gang igen, tør Christina Hedegård ikke spå om:

- Vi må se, om der er nogle, der kunne have lyst til at stævne ud fra Læsø og tage resten af turen her i weekenden. Vi tager tingene, som de udvikler sig, siger ultrasvømmeren lørdag sidst på formiddagen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Bat-detektorerne kom på arbejde: På flagermusejagt ved Brejninggaard

112

Heldet var med ham: 85-årig bilist blev klemt mellem to lastbiler

Ringkøbing For abonnenter

Skræmmebilledet er, at vi får små østeuropæiske ghettoer, hvor der ikke tales dansk

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

Ringkøbing-Skjern

Advokat presser på for svar i årelang strid: Kan tage en drejning

Ringkøbing-Skjern

Ultralokal lokalplan skal sætte poolhus-ejer skakmat

112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Annonce