Annonce
Ringkøbing

Christina er kommet ekstremt godt fra land

43-årige Christina Hedegård fra Velling var ved godt mod, da hun tidligt i morges gjorde sig klar til at gå i vandet i Asaa syd for Frederikshavn. Foto: Henrik Breum

43-årige Christina Hedegård fra Velling er lige nu ved at gennemføre en eventyrlig mission - med det klare mål at blive den første dansker, der formår at svømme 100 kilometer tværs over Kattegat fra Jylland til Sverige.

Velling/Kattegat: Christina Hedegård fra Velling ved Ringkøbing har som udgangspunkt sat to døgn af til at gennemføre en vanvittig mission om - som den første dansker nogensinde - at svømme fra Jylland til Sverige i et stræk. En tur på omkring 100 kilometer tværs over Kattegat.

Umiddelbart tyder det på, at den 43-årige ultrasvømmer ikke får problemer med at holde sin tidsplan. Således er der fra følgebåden indløbet meldinger om, at Christina Hedegårds triptæller rundede de 30 kilometer efter otte timers svømning på åbent hav.

Den foreløbige præstation aftvinger dyb respekt på Facebook, hvor eksempelvis Michael Borre skriver: "Hold da op for et fantastisk tempo. Meget imponerende", Kurt Lilleør skriver "Hold kæft, hvor vildt!", mens Leif Lindy Hjørringgaard fastslår, at "jeg var nok kommet tre kilometer på de otte timer."

Kommer til at gøre ondt

Der er dog fortsat langt til slutmålet, Hönö, i Skærgården vest for Gøteborg.

Inden Christina Hedegård klokken lidt over fem i morges gik i vandet i Asaa syd for Frederikshavn, gjorde hun det da også klart, at "jeg ved, det bliver hårdt, og jeg ved, at det kommer til at gøre ondt."

Hun ved også, at det bliver en stor, mental udfordring at skulle crawle sig gennem et nattemørkt hav.

Det er Christina Hedegårds mål at være i vandet konstant og klare sig gennem udfordringen uden søvn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce