Annonce
Ringkøbing

Christina er kommet ekstremt godt fra land

43-årige Christina Hedegård fra Velling var ved godt mod, da hun tidligt i morges gjorde sig klar til at gå i vandet i Asaa syd for Frederikshavn. Foto: Henrik Breum

43-årige Christina Hedegård fra Velling er lige nu ved at gennemføre en eventyrlig mission - med det klare mål at blive den første dansker, der formår at svømme 100 kilometer tværs over Kattegat fra Jylland til Sverige.

Velling/Kattegat: Christina Hedegård fra Velling ved Ringkøbing har som udgangspunkt sat to døgn af til at gennemføre en vanvittig mission om - som den første dansker nogensinde - at svømme fra Jylland til Sverige i et stræk. En tur på omkring 100 kilometer tværs over Kattegat.

Umiddelbart tyder det på, at den 43-årige ultrasvømmer ikke får problemer med at holde sin tidsplan. Således er der fra følgebåden indløbet meldinger om, at Christina Hedegårds triptæller rundede de 30 kilometer efter otte timers svømning på åbent hav.

Den foreløbige præstation aftvinger dyb respekt på Facebook, hvor eksempelvis Michael Borre skriver: "Hold da op for et fantastisk tempo. Meget imponerende", Kurt Lilleør skriver "Hold kæft, hvor vildt!", mens Leif Lindy Hjørringgaard fastslår, at "jeg var nok kommet tre kilometer på de otte timer."

Annonce

Kommer til at gøre ondt

Der er dog fortsat langt til slutmålet, Hönö, i Skærgården vest for Gøteborg.

Inden Christina Hedegård klokken lidt over fem i morges gik i vandet i Asaa syd for Frederikshavn, gjorde hun det da også klart, at "jeg ved, det bliver hårdt, og jeg ved, at det kommer til at gøre ondt."

Hun ved også, at det bliver en stor, mental udfordring at skulle crawle sig gennem et nattemørkt hav.

Det er Christina Hedegårds mål at være i vandet konstant og klare sig gennem udfordringen uden søvn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce