Annonce
Portræt

Christian blev journalist på den hårde måde

- Næste år har jeg 40 års jubilæum i kommunikationsbranchen. Det er lidt vildt at tænke på. Jeg har aldrig fået en journalistisk uddannelse, men har lært det den hårde vej. Og det er gået meget godt, siger Christian Kjeldsen, der er en af Dagbladets nye klummeskribenter. Foto: Jørgen Kirk
Kommunikationschef i Waterz med meget mere, Christian Kjeldsen, er en af Dagbladets nye klummeskribenter. Hans første klumme er med i Dagbladet i dag.

Hvide Sande: Christian Kjeldsen, der blandt andet er kommunikationschef for Waterz, er en af Dagbladets nye klummeskribenter. Her tegner vi et lille portræt af ham:

- Min interesse for at skrive havde jeg allerede som 12-13-årig, og som 15-årig blev jeg meddeler ved Aalborg Stiftstidende og senere Vendsyssel Tidende. Jeg fik, noget så virkelighedsfjernt for en nyhedshund som mig, en uddannelse som bankmand, og endte som rådgiver for virksomheder på udlandsområdets afdeling i Aarhus. Her kom jeg til Rytmisk Musik Forening og senere til Den Blå Avis. Siden da eksploderede det med kommunikationsarbejde og journalistik i ind- og udland på dagblade, radio- og tv-stationer. Næste år har jeg 40 års jubilæum. Det er lidt vildt at tænke på. Jeg har aldrig fået en journalistisk uddannelse, men har lært det den hårde vej. Og det er gået meget godt.

- Mine klummer kan for eksempel komme til at handle om aktuelle emner eller lokale udfordringer - gerne med løsninger på, hvordan man kan løse udfordringerne - og gerne med lidt ironisk distance til tingene. Mange års erfaring i samfundsudviklingen og et nysgerrigt sind, har - sammen med et betydeligt tilskud fra naturens side - givet mig gode analytiske evner. Det er en af mine styrkesider. Jeg forudser mange gange, hvis der opstår problemer for en virksomhed, og agerer ud fra min mavefornemmelse, og den slår aldrig fejl. Og så er jeg en formidabel networker. Jeg kender folk i ind- og udland, som jeg aldrig turde håbe og tro på for bare 20 år siden. På minussiden er jeg irriterende utålmodig, og forlader projekter, hvis der er for mange nej-hatte i lokalet. Og så har jeg et til tider iltert temperament, hvis folk lyver for mig eller forsøger at jorde mig. Så kan jeg godt blive lidt for ond i sulet.

- Det irriterer mig helt vildt når alle dem, der lever og ånder for at smadre enhver debat på internettet, fylder det offentlige rum. De taler grimt, argumenterer ikke og har kun et mål, nemlig at ødelægge og provokere. De gør, at jeg har forladt al debat på internettet. Jeg kalder disse mennesker for #IdioterMedInternet.

Christian Kjeldsens interesser er blandt andet gastronomi og kultur, så det kan ikke undre, at det seneste kulutrarrangement, som han har været til er åbningen af det nye LimfjordsTeater på Mors, og at han er ret glad for Stauning Whisky:

- På Mors oplevede jeg over to dage nogle fantastiske performances og et egnsteater fra øverste hylde i Danmark. Og hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Stauning Whisky og sørge for en taxa hjem til Hvide Sande, hvor vi kunne skylle efter med nogle af de fremragende øl fra Hvide Sande Bryghus, siger Christian Kjeldsen.

Kristian Kjeldsen

Alder: 54 år.

Uddannelse: Bankmand og autodidakt journalist.

Stilling: Kommunikationsrådgiver.

Bopæl: Hvide Sande.

Civil Status: Single.

Fritidsinteresser: Vandsport, gastronomi, kultur og hunden Ruchi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce