Annonce
Mindeord

Christen Bjerrum Møller blev 83 år: Han havde Vestjydens sejhed

Christen Bjerrum Møller. Foto: Anette Ejsing
Annonce

Skjern: Dagbladet har modtaget denne nekrolog over Christen Bjerrum Møller, af sønnen Lars Møller.

Tømmerhandleren - Y’s Men's medlemmet - patriarken Christen Bjerrum Møller blev 83 år. Et langt og godt liv er slut.

Grundighed, hjælpsomhed, viljestyrke, handlekraft og mod gjorde det muligt for ham at nå langt i livet, selvom han kom fra små kår.

Opvokset i Lemvig, senere udlært på Skous Tømmerhandel i samme by, inden turen gik til Handelshøjskolen i Aarhus for at styrke den teoretiske ballast.

Kærligheden havde han forinden mødt en dejlig sankthansaften i 1955 i skikkelse af Ellen Tanderup Lind, som blev hans hustru et par år senere. De bosatte sig i Skive, fik 2 døtre og fortsatte rejsen til Herning, hvor firkløveret blev fuldendt med en søn og endnu en datter.

Karrieren tog fart med ansættelse og forfremmelser hos Trillingsgaards Tømmerhandel. De gode konjunkturer op igennem 60’erne gjorde det muligt at købe eget hus og bil og nyt og større hus igen og igen.

Selvstændighedstrangen betød, at Christen i 1970 købte sin egen tømmerhandel i Skjern. Hårdt arbejde og tilliden til gode medarbejdere var vigtige dyder. Hans fremsynethed og evne til at tilegne sig ny viden gjorde, at han var en af de første, som gjorde brug af EDB-teknologien, som det hed dengang. Den første computer fyldte et helt rum og kunne håndtere en stor mængde data efter datidens målestok. Christen satte en ære i at have styr på tingene og bevare det store overblik.

Der var fart på. Virksomheden voksede, familie med fire børn, sommerhus ved Limfjorden, heste på rideskolen og aktiv i Y's Men's Club gjorde, at alle døgnets vågne timer blev udnyttet.

Først i 80’erne indtraf den anden oliekrise, som også ramte Danmark hårdt.

Men med stort mod og handlekraft opkøbte Christen den konkurrerende trælast i Skjern, og Bjerrums Tømmerhandel blev til Skjern Trælast. Som eneste trælast i byen fulgte en række gode år, indtil forretningen blev afhændet i 1990.

Børnene var for længst fløjet fra reden, og Ellen og Christen besluttede derfor at flytte tilbage til Herning. Fokus var nu 100 procent på familie og venner, Herning Y's Men's Club, hvor han både har været formand og kasserer, golf og sejlsport.

Hans hjælpsomhed, omsorg, positive indstilling og oprigtige interesse for andre har altid kendetegnet Christen. Og hans store viden om mangt og meget kom nu børnebørnene til gode. Med udbredte arme hjalp han gerne med de lidt sværere skoleopgaver, satte sig grundigt ind i problemstillingen og søgte mere viden på biblioteket, hvis det var nødvendigt.

I 2007 mistede han sin hustru Ellen efter nogle års sygdom. Hans omsorg og kærlighed var uendelig, og tabet var stort. Men efter nogle år alene fik han en ny hjerteven i Ellen Ejsing. De var nysgerrige på livet sammen, havde lange og dybe samtaler, delte en fælles interesse for kirken, rejste, gik i teatret og plejede den nu meget store familie og vennekreds.

Christen sov ind på Hospice Anker Fjord i Hvide Sande den 24. januar 2020 efter kort tids sygdom - omgivet af sine nærmeste med udsigt over fjord, siv og himmel. Han efterlader sig fire børn, fire svigerbørn, syv børnebørn, tre oldebørn og sin kæreste. I hjertet gemt, aldrig glemt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bar, sognegård og fitnesscenter ramt: Coronaen blusser op i Ringkøbing-Skjern

Skjern Håndbold

Skjern mistede sejren få sekunder før tid: Genlæs livebloggen her

Annonce